Fredericia AVISEN har været et smut forbi Fredericia Vinhandel, hvor der berettes om pebernødder med chokladeovertræk, som ifølge Henrik Holst Petersen er stærkt vanedannende. Samtidig kommer vinhandleren med sine bud på julevin.

Det er altid hyggeligt at komme ind i Fredericia Vinhandel. Der er en form for nærhed og hygge over butikken, som er svær at beskrive for folk, der ikke har været der.

Julen er ved at komme over Fredericia Vinhandel. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Mens Pernille er i gang med at ekspedere en kunde leder Henrik efter årets julevine, som kan komme på bordet juleaften.

Valget falder på Taylor’s portvin, Cháuteanuef-Du-Pape, Blackbird og Zeni, hvoraf d tre sidstnævnte gør sig til kødet, mens den førstnævnte portvin er god til ris a la mande.

De fire juleanbefalinger indenfor vin. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er fire gode bud på julevin. Det er i alle genre og prisklasser, men fælles for de tre rødvine er, at de er gode til den kraftige, fede mad. De er rigtig gode til den slags, og er lavet således, at vinen ikke tager smagen fra den brune sauce,” siger Henrik og fortsætter:

“Flere kan nok huske et par franske vine, som de har fået til juleaften. Vi har den franske i Cháuteanuef-Du-Pape, der virkelig er en klassiker og en man ikke går galt i byen med. Den er kraftig i smagen, men den overtrumfer ikke den lækre julemad. Man vil have en wow-oplevelse juleaften, når man har stået med maden i så lang tid, og derfor vil jeg helt klart anbefale en fransk vin som Cháuteanuef-Du-Pape.”

Henrik indskyder, at det også er ved at være julefrokosttid, og siger, at den almindelige snaps bestemt ikke er noget, som han vil anbefale. Vi sidder i baglokalet, men Henrik går ind i butikken og leder efter en snapseanbefaling og kommer tilbage med en Fare Lochnan.

“Der er masser af krydderi i den, og det er virkelig en smagsoplevelse, der er rigtig god,” forklarer Henrik.

Det er muligt at få noget til den sødetand hos Fredericia Vinhandel. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Snakken drejer sig nu væk fra vin og snaps. Jeg spørger i stedet indtil, hvad der bliver solgt af ting hos Fredericia Vinhandel i forbindelse med julen nærmer sig.

“Der er ikke så meget privat julekøb endnu. Der kommer nogle gange personer ind allerede i september, og sikrer vinen til juleaften, men for tiden er det rigtig meget firmagaver i form af julekurve blandt andet,” fortæller Henrik og slutter:

“Vi har også vores pebernødder med chokoladeovertræk, som er ekstremt vanedannende. De er sprøde, og har en chokoladesmag. Der er kunder, der spørger efter dem allerede i starten af november, men får altid at vide, at de skal vente til vi kommer lidt tættere på jul,” lyder det fra Henrik med et smil på læben.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce