Solen skinner og der er omkring 25 grader udenfor. Det er ikke just julestemning, men hos Momenti på Søndermarksvej er man i gang med at gøre klar til årets julemesse.

Flere forbipassagerende har kigget noget, når de er kommet forbi Momenti i disse dage. Ude fra kan man se julestjerner i vinduet, og det er ikke en fatamorgana som man ellers skulle tro, og der er også en mening bag det.

Inde hos Momenti møder vi Lene Hauge og Helle Jeppesen, der er i gang med at gøre klar til årets julesalg.

“Vi starter vores julemesse på mandag, hvor vi får vores kunder på besøg og holder møder med dem i de næste 14 dage,” siger Lene og bliver suppleret af Helle:

“Vi har julegavesalg til erhvervskunder, og har kundegaver af forskellige art. Alt bliver udstillet så man kan se og røre, og vælge ud fra det. Vi har en webshop, der er meget nem at benytte sig af” siger hun.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Den typiske procedure er, at der kommer en eller to repræsentanter fra en virksomhed og så vælger de, hvad de synes.

“Vi viser det frem, som vi har og så vælger kunden x antal produkter,” fortæller Lene.

Selvom julemessen starter snart, så er arbejdet forud startet for længe siden. Faktisk starter det i december, og så går processen ellers i gang.

“Leverandørerne kommer med deres bud på hvad vi skal have, og så plukker vi det ud, som vi synes i forhold til vores sortiment og de kunder, som vi har,” forklarer Helle.

Hvad er hittet i år?

“Jeg synes, at der er stor spredning, fordi vi har det koncept, som vi har. Men vi har blandt andet fokus på en radio fra Saga, og så er sengetøj altid et hit. I år har vi blandt andet noget, som er dusset i en grønfarve, som kun enkelte leverandører i Danmark har,” siger Helle og Lene og nævner flere traditionelle gaver:

“Der er også meget porcelæn og træhåndværk, skintasker og kufferter i forskellige afskygninger.”

Selvom det emmer af jul hos Momenti, så slår både Helle og Lene fast, at de stadig elsker julen og får pyntet op derhjemme, når tiden er inde.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi kan godt lide jul, og det er derfor, at vi arbejder med det. Det er sådan vores arbejde er, og vi snes at det er er spændende. Lige nu er det selvfølgelig varmt, men pludselig er det efterårsferie og så sal ordrerne helst være i hus,” forklarer Helle.

Hvad har folk sagt til jer de seneste par dage i den her varme?

“De griner, men de fleste, der kommer her ved godt hvorfor, at der er meget jul.. Hvis der kommer nogle, der ikke kommer her tit, så får de lidt et chok,” slutter de to juleglade Momenti-medarbejdere, Helle og Lene.

https://www.facebook.com/menyfredericia/