De seneste fire døgn – fra tirsdag den 20/12 til og med fredag den 23/12 – har 328 anmeldt indbrud i private boliger i Danmark. Det er 191 færre end samme dage sidste år, hvor politiet fik 519 anmeldelser, viser Rigspolitiets foreløbige opgørelse.

– Det er en god julenyhed, at vi indtil nu ser en del færre indbrud end sidste år. Det hænger sandsynligvis sammen med, at mange har været hjemme, fordi julen falder i en weekend. Er man væk juleaften, er det vigtigt, at man får sin bolig til at se ud som om, at nogen er hjemme – det skræmmer tyven væk, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Lav en aftale med naboen
Politiet i hele landet patruljerer juleaften og julenat, men det er klogt at aftale med din nabo, at I holder øje med hinandens boliger. Opmærksomme naboer er øverst på indbrudstyvens hadeliste. I kan hjælpe hinanden med at få det til at se ud som om, der altid er nogen hjemme.

  • Tænd lys i et par værelser
  • Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant – det afslører, at du ikke er hjemme
  • Få naboen til at tømme postkassen og fylde affald i din affaldsspand
  • Sørg for, at der er en bil i din carport

Flere råd til at undgå juleindbrud