Julen i Fredericia er for alvor ved at komme igang. Julebelysningen er så småt ved at blive tændt i gader og stræder, og søndag går det hele for alvor igang. Vi har talt med projektassistent Sanne Døssing, der fortæller om julens tiltag og hvad der er gjort af overvejelser.

Julen er ikke som den plejer. Pga. Covid-19 situationen har man måtte tænke innovativt for ikke at samle for store menneskemængder omkring enkelte steder i byen. Derfor har man i Fredericia valgt at sprede julen ud over alt fra J.B. Nielsens Plads til Vendersgade.

At det er endt som det gjorde med 20 julehuse, der skal skabe en levende bymidte i bevægelse i julen, har dog langt fra været planen, da Sanne Døssing gik igang med planlægningen tilbage i januar med daværende by- og eventkoordinator Karina Wærnskjold-Thiesen

»Vi aftalte i januar at fylde otte huse på Rådhuspladsen, men så blev opgaven større og større, da Lene og jeg lavede en aftale,« siger Sanne Døssing og kommer ind på, hvornår der opstod en connection med hende og julen i postnummeret 7000:

»Jeg var selv deltager i et af julenehusene i 2018, og sidste år spurgte Karina om hvordan det så ud. Jeg ville selv finde dem der stod i boderne, fordi jeg havde folkene til det. Det er vigtigt, at når man har en bod, at man holder en “fest” og gør noget ud af det. I 2018 og 19 spurgte flere mig, hvordan man får en bod og så sagde jeg, at de skulle give mig deres nummer og så talte vi om det.«

Flere gange i løbet af foråret, sommeren og efteråret har der været en række møder om, hvad der skulle ske med julen i år. 

»Vi har talt sammen i flere omgange, men så kom corona og flere gange har vi lavet planerne om, men ligesom med alt andet, så har vi bare tilpasset det til situationen. Da Lene gav mig opgaven, så ville jeg vise alt det fantastiske vi har i postnummeret 7000. Vi har det hele her. Erhvervslivet, små butikker, kreative sjæle, kommunale institutioner, alt fra Makerspace, Den Kreative Skole, Depotgården og Kanalbyen. Jeg vil vise, hvad vi kan og hvem vi er. Vi har været lidt sent ude pga. corona, så det er ikke alt vi får vist frem, men vi har et stort udvalg i vores julehuse, hvor der kommer folk fra både Aarhus, Svendborg, Syd- og Midtjylland,« siger Sanne Døssing.

I de seneste par år har det hele været centeret omkring Rådhuspladsen med otte julehuse, men det udvides i år.

»Vi er gået fra otte huse til 20, da vi har tænkt ud af boksen for at leve op til gældende regler i forhold til coronahotspots,« forklarer Lene Bach Jørler og bliver suppleret af Sanne Døssing:

»Vi har lavet én lang gåtur i vores skønne gågader. Vi har ikke bare én lang gågade, men flere. Til at bakke op om det har vi lavet en gåtur med tre forskellige skattejagter.  Den ene er historisk, den anden er med butikkerne, hvor man skal kigge i deres vinduer ude fra, og den tredje er i boderne. På skattejagten vil der vouchers til en værdi af 90.000 kroner. Det har vi valgt for at støtte op omkring gåturen,« siger hun og oplyser, at der er 180 vouchers á 500 kroner stykket og de skal indløses inden d. 31. december.

Julehusene åbner for første gang søndag klokken 10:00. Åbningstiderne er efterfølgende i hverdagen fra klokken 15:00 – 18:00 og i weekenden 10:00 – 16:00. Fra d. 21. – 23. december er der åbent fra klokken 10:00 – 19:00.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer