Fredag formiddag var der gang i Sct. Knuds Kirke, da der blev opført krybbespil fra den dygtige femte klasse på Sct. Knuds Skole og der var ligeledes Lucia-optog.

Torsdag aften havde eleverne også været på scenen, men det kunne ikke ses. De var helt klar denne fredag morgen også, hvor de både underholdt med krybbespil og det obligatoriske krybbespil under titlen, “I aften er det juleaften”.

Kirken var stuvende fyldt med 0. – 4. klasses elever, da Fredericia AVISEN lagde vejen forbi til stykket klokken 09:15. Klokken 10:15 var det eleverne fra 6. og 10. klasses tur til at se de dygtige femte klasser optræde.

Det hele startede med et flot Lucia-optog, som traditionen tro fandt sted den 13. december med levende lys og det hele. Pigerne sang smukt, og alle kiggede på med store øjne, da deres skolekammerater gik forbi.

Efter det flotte optog var det tid til at se det flotte krybbespil, der hedder “I aften er det Juleaften” og som navnet indikerer, så blev der flere gange sunget den kendte julesang med samme titel.b

Stykket varede omkring 20 minutter, og selvom vi har at gøre med elever, der ikke går i mere end 5. klasse, så sad replikkerne og sangene lige i skabet og det var imponerende at være vidne til. Det er noget, som både eleverne og skolen kan være stolte af. Historien om Jesus-barnet blev genfortalt på smukkeste vis, og der var stilhed og klapsalver flere gange undervejs. Sangpræstationerne var intet mindre end fremragende, og det var tydeligt at se, at det også var stolte voksne, der så på.

Se her billeder fra Lucia-optoget og krybbespillet:

Om Sankta Lucia

Sankta Lucia var en italiensk helgeninde, som led martyrdøden og har helgendag den 13. december, som ifølge den Julianske kalender i det 14. århundrede var årets korteste dag, i dag er det dog den 21. december, som er årets korteste dag.

Traditionen med Luciaoptog er relativt ny og stammer fra 1928, hvor en svensk avis kårede Stockholms Lucia. I dag har hver eneste svenske by sin egen Lucia, som findes lang tid før 13. december. Alle Luciaerne deltager nemlig i konkurrencen om at blive hele Sveriges Lucia. En titel, der ikke kun betyder, at man skal køre i kortege til Skansen i Stockholm, men også at den heldige skal en pr-tur til Italien og Siracusa, hvor den oprindelige Lucia kom fra.

Svenskerne har dog fejret Lucia-natten, eller Lusse-natten, som de kalder den, siden 16-1700-tallet. Det gælder især i den vestlige del af landet, hvor traditionen byder, at gårdens unge piger vækker alle med kaffe og de specielle Lussekatter, som er safransboller, i den kulsorte, tidlige morgenstund.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia

Skriv et svar