Fredericia AVISEN har fået flere henvendelser om nærgående tiggere ved parkeringspladsen ved Midtpunktet. Vi tog en tur ned i Midtpunktet og oplevede med egne øjne, hvad folk skrev til os.

Det skal siges med det samme, at min holdning specielt, som kulturredaktør er, at man skal hjælpe folk i nød, men når noget er organiseret, løber ideen om at give fem kroner til en kop kaffe lidt ud i sandet. Det er også ulovligt at tigge i Danmark

Vi sikrer os først via et opkald, at Politiet også har stødt på sagen og det har de.

Finn Ellegaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi siger “Vi har fået en enkelt henvendelse på døgnrapporten, men det vil vi da køre ned og kigge mere efter så”

Da vi parkerer foran Fakta, når jeg næsten ikke ud af bilen, før en ikke særlig høj dansk mand kommer hen og spørger om jeg kan undvære lidt penge. På bænken foran Bjerggeden og Byrotten sidder en dame på en pude og holder øje med folk, der går forbi.

Sommerrock, Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Lau og Christian . Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Jeg stikker hovedet ind til Lau Nielsen og Christian Zerling hos Bjerggeden og Byrotten, som kan fortælle, at flere af deres kunder har følt sig generet af tiggere uden for butikken. De kan gennem ruden, med egne øjne se fremgangsmåden, kvinden på bænken kommanderer med “sine” tiggere og når de har haft heldet med sig, går de til kvinden og afleverer pengene.

Daniel Huusmann. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hos Fredericia Isenkram kan Daniel Huusmann genkende, hvad de siger hos kollegaerne i Midtpunktet. Daniel fortæller, at flere kunder er irriteret over ikke at kunne gå i fred fra bilen.

Han har ikke selv ringet til politiet, “Det burde jeg nok have gjort, men jeg har travlt med julehandlen, men jeg har lidt givet op med at ringe til Politiet. Butikstyveri er jeg begyndt selv at ordne og registrere online, af de 8 – 10 tilfælde hvor jeg har ringet 114, får jeg en central i Horsens. Politiet er dog kommet fysisk to til tre gange”, siger Daniel.

Det skal nævnes at begge butikker ikke har noget i mod at hjælpe folk i nød.

En anonym kilde siger, at der også er folk der går og tager i bildørene på parkeringspladsen, så der opfordres til ikke at lade gaver ligge fremme og altid låse dine døre på bilen. Da jeg sætter mig for at skrive artiklen, kommer flere borgere hen og siger, at de oplever de samme personer i området foran Føtex også. 

www.perhaps.dk
Annonce