Juletiden er højsæson for produktion af hjemmelavede gaver. Bibliotekerne vil gerne give alle børn mulighed for at lave gaver til deres familie, derfor afholdes der julegaveværksted i Nørre Aaby den 27. november og i Middelfart den 11. december.

Hvad kan man lave?
Der er mange muligheder for at lave fine gaver, og hvis fantasien ikke rækker, så står kyndige vejledere klar med råd og inspiration, når projekterne skal igangsættes.

Der bliver blandt andet mulighed for at lave billedholdere, køleskabsmagneter eller nøgleringe med lige præcis det design man kan ønske sig. Alle materialer til gaverne er indkøbt og til fri afbenyttelse på dagen.

Højteknologisk jul
I samarbejde med FabLab Middelfart udvides den sædvanlige julehygge med maskiner til produktion af julerierne.

FabLab Middelfart udlåner deres Scan’n’Cut-maskine. På den kan man let lave sine egne til-og-fra-kort eller julekort. Man kan også lave klistermærker eller julepynt, her er det kun fantasien der sætter grænserne.

Man kan også få hjælp til at designe sin egen kageudstikker i 3D, så brunkagen kan få præcis den form du ønsker dig. Kageudstikkeren bliver printet ud på FabLab Middelfarts 3D-printere, men da det tager et godt stykke tid, skal der på dagen aftales nærmere om udprintning af kageudstikkeren.

Der bliver ikke mulighed for at pakke gaverne ind, men der udleveres ugennemsigtige poser, hvis der er brug for at skjule de kreative frembringelser for nysgerrige øjne.

Hvornår er det?
Julegaveværkstedet på Nørre Aaby Bibliotek er tirsdag den 27. november kl. 14-16. På Biblioteket på KulturØen foregår det tirsdag den 11. december kl. 14-16.

Det er gratis at deltage i værkstederne, men der er et begrænset antal pladser. Derfor skal billetter bestilles i forvejen på www.middelfartbibliotek.dk. Det er kun børn der skal have billet.

Annonce