Traditionen tro inviterer museumsgården Kringsminde til de populære juleforberedelser lørdag den 21. november fra kl. 10-16. Hele familien kan få en på opleveren eller selv give et nap med i de mange juleforberedelser. På juleværkstederne er der mulighed for at hækle julestjerner, lave sjove julemænd af træ, binde adventskrans, og i køkkenet kan du bage vaniljekranse og pebernødder.

Jul i gamle dage
I gamle dage blev november brugt på at forberede vinterens store fest – julen. Man støbte lys, bagte kager og slagtede gris. Den 21. november kl. 13.00 får Kringsminde besøg af en erfaren hjemmeslagter fra Den Fynske Landsby, som vil slagte en gris samtidig med, at gårdens folk vil slagte gås og and.

Smag på julen
Hvad er julen uden duft og smag? På Kringsminde får du rig mulighed for at dufte og smage på de mange juletraditioner. I det gamle bryggers brygges juleøl efter gamle opskrifter og i køkkenet laves æbleskriver og julegløgg. Køb også risengrød, saftevand og de sprøde kniplingskager.

På gårdspladsen kan du møde Persillegartneriet og Landbrugslauget, der sælger frugt og grønt og ved Fredericia Biavlerforening kan du købe honning, mjød og meget mere.