Fredericia Musicalteater byder indenfor til jul på teatret, hvor der afholdes koncerter med velkendte ansigter fra musicalteateret.

Traditionen tro afholdes der julekoncerter på teateret. Det foregår i lille sal, hvor der er forpremiere på koncerten den 2. december. Premieren spilles den 3. december, og derudover spilles koncerten den 4., 5., 8, 9., 10. og 11. december. Formatet kommer til at ligne det, der har været i de seneste år, og det er også næsten samme hold bag. Bjørg Gamst, Lars Mølsted, Katrine Skovbo Jespersen og Mads Æbeløe Nielsen er på scenen sammen med kapelmester Thomas Møller, Søren Østergaard Pedersen på bas og Frederik Larsen på trommer.

– Mads, Kristine, Bjørg og jeg stablede det selv på benene sidste år. Det eneste, der var tilbage dengang var bygningen. Vi stillede selv alt op, og vi sad om natten og klistrede gran på scenografien. I år er det teateret, der har spurgt os om vi vil deltage, men det bliver det samme hyggelige format med stort set de samme medvirkende, bortset fra, at vi har folk til alt det andet omme bagved. Vi skal kun lave indholdet, og vi glæder os helt vildt, siger Lars.

Hyggelig juletid

Der øves på livet løs på Kultur Kasernen i bygning E, hvor vi mødtes med Lars, Mads og Katrine, og det er med det hyggelige julesetup for øjet.

– Det er så hyggeligt. Jeg er kæmpe julemenneske, så jeg har glædet mig i tre måneder, hvor jeg har vidst, vi skal opføre det. Jeg havde en kæmpe fest med det sidste år, så jeg har glædet mig, siger Katrine og suppleres af Mads:

– Julen er altid fed, og det er skønt at være sammen med sine venner, der er ens kollegaer. Når man så kan lave dejlig musik og det så er jul, så er et hyggeligt.

Det er ikke kun ren hygge for de medvirkende. Der er hårdt arbejde bag, da de bliver udfordret på en speciel måde af teamet.

– Vi hygger os helt vildt med det. Det er en ”feel good” fornemmelse omkring musikken og det man ikke ved er, at Bjørg og vores anden kollega, Rob (Hartmann, red.), har stået for indholdet. De kaster nyt materiale efter os, og nye sange vi ikke vidste eksisterede. Som publikum vil man høre kendte julesange, men også udfordret på en ny måde. Det er respekt for gamle dage med et nyt indspark, siger Lars Mølsted og nævner et konkret eksempel:

– Vi har ”nu det jul igen”. Den har Rob lavet om til en ny firestemmig version. Hvert eneste år kaster de os ud i at lave nye ”medlyer”, hvor vi sætter flere sange sammen, og det er fedt for os, der er professionelle i det her. Samtidig er der også en følelse af, at det er svært, men det er også det sjove i det.

Netop det med, at det er anderledes sange, er noget publikum kommer til at opleve, men også noget der har givet sjove oplevelse for sangerne.

– Vi har selv haft oplevelsen, hvor vi har kigget på noderne og tænkt, at vi kender sangene, men så er vi blevet overrasket, siger Mads.

Den overraskende effekt gør også, at der er noget unikt over koncerten som skal afholdes i lille sal.

– Vi har intet i verden så stille som sne, der er lavet specielt til os. Den vil man ikke kunne komme til at høre andre steder i landet, siger Lars og bliver suppleret af Katrine

– Vi får virkelig lov til at nørde med det, og det er noget vi sætter pris på, siger hun.

Forude for koncerterne er det et hårdt stykke arbejde, men det tager teamet med et smil.

– Selvom det er hårdt arbejde, så er det virkelig sjovt, at det er sådan. VI sidder på Kultur Kasernen og øver nu inden, at vi rykker hen på teatret, hvor det hele skal sættes op, slutter Lars Mølsted.