38 piger i alderen 8-16 år blev i weekenden undervist i judo af to kvindelige landsholdskæmpere. Pigerne kom fra hele Danmark, og var med på Fredericia Judo og Ju-jutsu Klubs (FJJK) pigecamp Always#FightLikeAGirl.

Det er anden gang FJJK inviterer til pigecamp sponsoreret af Always, og det store fremmøde i år skyldtes uden tvivl de to kvindelige trænere Louise Hansen og Lærke Olsen, der begge er på judolandsholdet. Louise Hansen er træner for de unge i både Vejle og Fredericia, men Lærke Olsen er ikke normalt ude og træne unge judo-piger. I stedet rejser hun rundt med landsholdet til diverse judoturneringer og senest deltog hun ved OL i Tokyo i sommers som den første kvindelige danske judokæmper nogensinde.

Så det var en stor oplevelse for de mange piger, at blive trænet af så stort et judoidol, og der blev da også skrevet autografer mellem træningerne.

– Louise og jeg har lært hinanden at kende gennem judo, hvor vi har fået mange venner for livet, og vi har altid nydt at komme på camps, men da vi var på jeres alder fandtes der ikke pigecamps i sporten, der normalt er kendt som en mandesport, så det er vildt fedt, at I kan få lov at træne sammen og lære hinanden at kende, uden at der er drenge med, sagde Lærke Olsen til de mange piger.

Udover tre judotræninger i klubbens lokaler blev der også tid til hygge og en tur i svømmehalllen.

Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub har en hel del piger og kvinder, og derfor er det også vigtigt, at holde arrangementer kun for pigerne eller drengene, fortæller formand Lasse Hildingberg.

– Det er vigtigt for os at tilbyde aktiviteter, der henvender sig til alle, og det er vores erfaring, at pigelejre og drengelejre fungerer rigtig godt, da det åbner op for nogle muligheder og snakke, som ikke er ligetil på fælleslejre, siger Lasse Hildingberg.

En sådan lejr kan udelukkende lade sig gøre, fordi den er båret af frivillige kræfter.

– Der skal derfor lyde en stor tak til alle, der har bidraget på den ene eller den anden måde for at gøre det muligt, siger Lasse Hildingberg.