Fredericia KF’s bedste mandskab spiller i Kvindeserien, og på holdet er Josefine Due og Sandra Keller, der begge nyder sammenholdet i klubben og er glad for, at kvindefodbolden bliver taget seriøst.

På en råkold tirsdag aften var Fredericia AVISEN til stede i KFUM Parken, hvor byens bedste fodboldkvinder trænede på en af de bagerste baner i Parken.

På holdet er Josefine Due og Sandra Keller, som glæder sig over, at Fredericia KF er en klub, hvor der satses på kvindefodbolden.

“Det er rart med en klub, der tager det seriøst, da der ikke er så mange, som gør det. Man kan godt se, at herrefodbolden fylder mest, og nogen kvindeklubber lukker ned pga. det,” siger Josefine.

Josefine er 20 år, og har spillet i Fredericia KF siden klubben blev stiftet, mens Sandra kom til klubben for to år siden. I sidste sæson var de begge med til at rykke holdet op fra Jyllandsserien til Kvindeserien, og efter lidt tilvænning er det blevet til syv point i de seneste tre kampe.

“Det er fedt, at vi er kommet bedre med nu. Vi skulle vænne os til niveauet, og vi startede også med nogle lidt hårde modstandere,” siger Sandra og bliver suppleret af Josefine:

“I sidste sæson var vi vant til, at vi var overlegne i de fleste kampe, og så er det svært at rykke op og så få tæv. Det er dejligt, at vi nu er begyndt at få point,” forklarer Josefine.

Pt. spiller Fredericia KF i Kvindeserien, men på sigt er målet mere for de to spillere.

“Vi skal lige finde fodfæstet i den her sæson, hvor målsætningen er overlevelse, men vi vil gerne højere op, når tiden er inde til det,” siger Josefine.

I Fredericia KF er der foruden Kvindeserieholdet to hold i Serie 2, og generelt set er der mange til træning i klubben, og det er noget, som højner niveauet.

“Vi får træning og bedre muligheder, og vi bliver taget seriøst på en anden måde her end man gør i andre klubber. Man skal komme til træning hver gang for at spille, og det er med til at skærpe os,” siger Josefine og fortæller, at Kvindeserieholdet træner to gange i ugen á to timers varighed.

Foruden de ugentlig træninger og kamp er sammenholdet godt udenfor banen blandt Fredericia KF-spillerne, der gør en dyd ud af at lave sociale arrangementer, og det at de fleste af spillerne i samme aldersgruppe som Josefine og Sandra gør også sammenholdet godt.

“Det er rart, at der er så mange på ens alder, men vi har en alderspræsident på 34 år, som stikker lidt ud, og det er også rart at have hende med. Den yngste er 16-17 år, og så er de fleste andre omkring de 20 år,” siger Sandra.

Fredericia KF ligger på femtepladsen i Kvindeserien, og man kan se stillingen ved at klikke her. Læs mere om Fredericia KF på deres hjemmeside.

https://www.facebook.com/menyfredericia/