Jorden på volden ud mod Østerstrand har på grund af vejrforholdene givet sig så meget, at der nu er risiko for et jordskred. Der er i aftes sat afspærring op omkring området, hvor man tydeligt kan se en meget markant revne i stien, hvor mange fredericianerne normalt løber, går eller lufter deres hunde.

Mikael Holgaard Nielsen der er voldmester, har været ude for at inspicere området, og vi mødte ham under arbejdet.

Voldmester Mikael Holgaard Nielsen inspicerer området med jordskred (Foto: Fredericia AVISEN)

“Lige nu er jeg bekymret for om det her stykke af volden kan skride ned over gangstien nedenunder, så jeg har tilkaldt en geolog, der skal hjælpe med at bedømme situationen”, fortæller han til avisen.

Der er nu afspærret ved volden på Østerstrand (Foto: Fredericia AVISEN)

Han formoder at årsagen muligvis skal findes i det omfattende regnvejr, der i den seneste tid har ramt Fredericia:

“Når der kommer så meget vand, så påvirker det naturligvis hele anlægget. Men vi holder løbende øje med volden, så vi opdager ret hurtigt det her. Sikkerheden kommer først, så vi vælger at spærre af og undersøge det til bunds”.

Normalt holder voldmesteren gerne af at fortælle om volden og historien, men lige præcis i dag er han mest optaget af at få afklaret jordforholdene og bedømt risikofaktorerne. Han forsikrer dog, at skaderne nok skal blive repareret.

Der er risiko for at volden skrider endnu mere (Foto: Fredericia AVISEN)

“Der er lerholdig jord, og det er jo et ret stort areal. Den her revne ser selvfølgelig dramatisk ud, men vi er opmærksomme på det, og så får vi udarbejdet nogle løsninger”, forklarer Mikael Holgaard Nielsen.

Man har valgt at afspærre både stien på volden og den ensrettede asfaltvej ned til stranden ved parkeringspladsen på ubestemt tid. Fredericia Kommune opfordrer folk til at være opmærksomme, når de færdes i området og iøvrigt holde øje med skiltningen.

Regnvejret har presset volden til det yderste (Foto: Fredericia AVISEN)

Leave a Reply