Den syriskfødte Joni er tilbage bag gryderne og klar til at glæde fredericianerne igen. Sidste omgang bød på udvidelse til to restauranter for derefter at forsvinde helt. Med hjælp af en ven og kunde er det nu gjort muligt, at Joni igen kan smile bag disken med sin store passion at lave mad.

For de fredericianere, der er på Facebook, kommer det nok ikke som nogen nyhed, at Joni Marmarita har spøgt i kulissen igen. Den driftige Joni lavede et opslag i en populær Fredericia-gruppe om, at han skulle åbne et madsted igen. Opslaget efterlod ingen tvivl, både hans mad og humør var efterlyst og savnet.

“Jeg fik så mange flotte beskeder og svar, over 90 procent ville gerne have, at jeg skulle åbne igen. Der var ikke så mange der synes det var en dårlig ide, de fleste der skrev sådan var bosiddende i Syrien”, griner Joni.

Vi skulle have noget let at spise derfor slog vi et smut forbi de nye lokaler i Vendersgade 16, hvor det tidligere Eat Different lå. Der er langt fra de lokaler som han sidst sluttede i på Axletorv, men Joni er en fighter så det virker som om han er klar til at starte forfra, præsis som han gjorde da han flygtede fra Syrien.

Der er god tid til at tale, mens Joni tilbereder vores falaffelrulle, Joni kalder nu Restauranten for J&J Marmarita Family. “Min kone er med i med restauranten, og har altid støttet mig sammen med min familie,” siger Joni.

For Joni er kunderne familie. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Jeg var en af dem der var stamgæst da Joni Marmarita åbnede første gang i Gothersgade, og da jeg får min falafel går det op for mig, at jeg også har savnet Joni. Smagen af hans humus er så genkendelig at minderne vælter frem.

“Jeg fik hjælp fra Kommunen, da jeg ingen penge havde, men jeg har det bedst med at klare mig selv, det er derfor jeg kommer tilbage. Jeg har altid lært at kæmpe, det er en del af mig” siger Joni. Når man ser på hans ansigt er man ikke i tvivl, han elsker at lave mad.

Den nye lille restaurant i Vendersgade. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Velkommen tilbage Joni, du er savnet af “familien”, der kommer i restauranten.

www.eventc.dk

Leave a Reply