FC Fredericia møder torsdag aften Viborg på udebane, og det er et hold, som fredericianernes cheftræner Jonas Dal mener hører til i Superligaen.

FC Fredericia havde resultaterne med sig i søndags efter, at det i fredags blev til et nederlag mod Silkeborg. Næstved tabte og så spillede Lyngby uafgjort, hvilket betyder, at FC Fredericia er på femtepladsen med to point op til Næstved.

“Det gør, at vi stadig hænger på og har nogle sjove kampe, som vi spiller om at komme med i. Vi tror på, at vi kan slå Viborg og gør vi det, så er vi tæt på at kunne spille med om andenpladsen, men ellers er tredjepladsen inden for rækkevidde,” siger Jonas Dal til Fredericia AVISEN.

Igennem årene har FC Fredericia haft et fornuftigt tag på Viborg. I de seneste fem udekampe mod holdet fra Domkirkebyen er det blevet til to sejre, en uafgjort og et nederlag.

“Vi er altid lidt underdogs i de her kampe, fordi Viborg skal vinde de her kampe, hvis de ska trykke op – så kan vi underspille lidt. Vi har det fint med at spille mod Viborg, de har et dygtigt hold med offensive individuelle kvaliteter, men vi har kvaliteterne til at slå dem,” forklarer Jonas Dal.

I efteråret tabte FC Fredericia med 1-2 til Viborg på Monjasa Park, men fredericianerne spillede langt hen ad vejen bedst – og det er ikke noget, som de har glemt.

“Der er selvfølgelig noget revanche i luften og på den måde er der lidt ekstra motivation. Vi ved, at hvis vi rammer dagen, så slår vi Viborg fordi, at vi sidst kunne se, at det var tilfældigheder, som gjorde udslaget,” siger Jonas Dal.

Det er ikke kun torsdag, at FC Fredericia skal i aktion i denne uge. Søndag er modstanderen Thisted hjemme på Monjasa Park, men det tætte program er ikke noget, som FC Fredericia tager hensyn til.

“Lige nu har vi en karantæne og lidt skader, så det er eneste henyn vi tager. Karantænen er udstået næste gang, og så må vi se, hvem der er mest medtaget efter Viborg-kampen, så må vi se på det derefter,” siger Jonas Dal og henviser til, at anfører Christian Ege Nielsen er ude med karantæne og midterforsvareren Mads Eriksen er tvivlsom.

“Vi er lidt i tvivl om, hvem vi har til rådighed, men vi har forsøgt at træne en opstilling ud fra, hvad vi tror, at det bliver og så må vi se,” forklarer Dal.

Til gengæld er Jonas Dal ikke i tvivl, når spørgsmålet går på Viborgs profiler. Der er rigtig mange at væge imellem.

“De har fået Mikkel Agger, der scorede forfærdeligt mange mål sidste år og har gjort ondt på modstanderne i den her halvsæson. Christian Sivebæk har høj individuel klasse, og så har de Albers oppe foran, som scorer mange mål også. Sådan kan jeg blive ved. Specielt offensivt har de mange gode, og det er faktisk svært at nævne nogle frem for andre,” konstaterer Jonas Dal, som slutter med at kalde Viborg et Superliga-hold i forklædning:

“De har et Superliga stadion og de har et Superliga setup, så det kan man godt kalde det. Det er det samme med Lyngby langt hen ad vejen og Silkeborg. Helsingør troede man at ville være med i toppen, men de er der ikke. Viborgs helt klare mål er at rykke op i Superligaen, og der hører de også til, i hvert fald når den består af 14 hold.”

Der er kampstart mellem Viborg og FC Fredericia klokken 18:00.

http://www.lecture.dk/moms-dining/
Annonce