Forside FC Fredericia Jonas Dal før første testkamp: Vi vil gerne passe på folk

Jonas Dal før første testkamp: Vi vil gerne passe på folk

DEL
FC Fredericia - Næstved Boldklub. 25. november 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

FC Fredericia har mange testkampe på programmet, og derfor vil spilletiden blive fordelt i den første af slagsene, der finder sted i dag klokken 13:30 mod AC Horsens.

Det er som at se køerne blive sluppet løs. Årets første træningskamp, efter at have haft kampfri siden d. 25. november, hvor Næstved blev sendt hjem med et nederlag på 3-0.

Gensynet med kridtstregerne er derfor altid noget, som glæder et fodboldhold, efter en lang pause.

“Det bliver rigtig fedt, og vi kommer til at arbejde med helt specifikke elementer i spillet. Mod AC Horsens kommer vi til at arbejde med possession således, at vi skal skabe overtallet. Det skulle gerne udmønte sig i, at vi skaber situationer, hvor vi kommer bag deres forsvar og kan spille bolden på tværs. Vi skal spille kampen, som vi vil spille den, da vi ved, at der er råd til det, når resultatet ikke tæller så meget,” siger Jonas Dal til Fredericia AVISEN.

En opstart kan til tider være ensbetydende med skavanker, og det er også tilfældet hos FC Fredericia.

“Vi har lidt småskader. Mathias Gertsen landede forkert, og har fået et tryk på ribbenet, så han kommer ikke til at spille. Dennis Høegh har vreden om på anklen, og i samme situation har Chuma fået en slagskade,” fortæller Jonas Dal, der fortsat har Mathias Johannsen og Mathias Jacobsen ude, og i bedste fald håber, at de er med igen, når det fredericianske hold skal på træningslejr fra d. 30. januar – d. 8. februar.

Opstarten betyder for FC Fredericias vedkommende ni træningskampe, og med en hård opstart i den seneste uges tid, bliver der også passet på spillerne i den første testkamp mod AC Horsens.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

“Vi skal ikke overbelaste spillerne, og v vil derfor have så få som muligt, der skal spille hele kampen. Vi vil hellere spille godt en time, og så skifte en masse ud, end vi vil spile halvsløset i en hel kamp. Når vi skal i kamp igen på lørdag og tirsdag, er det med at fordele ressourcerne rigtigt,” forklarer Jonas Dal.

Modstanderen i den første testkamp er AC Horsens, der til dagligt spiller i Superligaen, men det er ikke noget, som Jonas Dal ser noget odiøst i.

“Det betyder bare, at kampen bliver afviklet i et højere tempo, end hvad den ellers ville blive i forhold til, hvis vi mødte en lavere rangerende modstander. Det er altid godt at øve sig mod gode modstandere, og det er også tilfældet på lørdag og tirsdag, hvor vi møder FC Midtjylland og Randers,” udtaler Jonas Dal, der til dagens kamp udover de skadede spillere må se bort fra Michael Baidoo, der er med det ghanesiske U20-landshold og Erik Nissen, der endnu ikke er helt klar til at spille kamp, men som er begyndt at træne med.

Der er kampstart mellem AC Horsens og FC Fredericia onsdag klokken 13:30.

FC Fredericias øvrige planlagte træningskamp er som følger:

16 januar: AC Horsens-FC Fredericia kl. 13:30 ved siden af stadion
19 januar: FC Midtjylland-FC Fredericia kl. 13:00 ved anlægget i Ikast
22 januar: Randers FC-FC Fredericia kl. 13:30 ved siden af stadion
26 januar: FC Fredericia-Ringkøbing kl. 14:00 ved Fredericia KFUM
30 januar-8 februar: Træningslejr (to planlagte træningskampe)
14 februar: Middelfart-FC Fredericia kl. 17:30 ved stadion
18 februar: OB-FC Fredericia kl. 12:30 ved Ådalen
24 februar: modstander ukendt 

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere
DEL