Jørn Ørn Jeppesen har haft et langt liv sammen med nu afdøde Kim Larsen, både som manager og backingguitarist i Kjukken. Men tiden efter bød på flere tanker og nu besøger Jørn Ørn Jeppesen Tøjhuset den 15. februar, hvor han er i front.

“Jeg har et udgivet en plade, der hedder Odense Banegård med 12 sange. Dem spiller jeg sammen med mit forrygende orkester og så har jeg været heldig at være med på den sidste Kim Larsen-plade sammen med Hjalmar, hvor vi lovede at udgive Sange fra Første Sal. Vi fortæller om indspilningerne og spiller sange der fra og så har jeg lidt små overraskelser med også”, siger Jørn.

Jørn Ørn Jeppesen lyder helt retro og elektronisk.

Hvad handler Odense Banegård om?

“Generelt er jeg glad for banegårde, især dem i provinsen. Det kommer sig af, at jeg flyttede til Odense som ung. Den gamle banegård er utrolig smuk. Jeg kom en kold februar-dag og så den smukke banegård. Jeg gik om på den anden side og så så jeg den store park, Kongens Have og der lå Odense Slot. Det var en utrolig velkomst, det skulle de ikke have gjort, tænkte jeg. Så jeg har altid haft et romantisk forhold til Odense Banegård, men man ser også samfundets facetter på en banegård. Derfor havde jeg lyst til at skrive en sang om banegården”, siger Jørn.

Du er på scenen i front, hvad er det for et skifte?

Da jeg var ung, spillede jeg meget musik og der var jeg som regel frontfigur, så det med at synge og stå forrest, er ikke angstprovokerende. Tværtimod er det naturligt for mig. Jeg var begyndt at spille med Kim Larsen & Kjukken og det har jeg trukket ind i musikken igen. Jeg har skrevet sange, ikke at jeg vidste de skulle bruges, men jeg lavede demoer derhjemme og så skete tragedien med Kim. Tænkte jeg var glad for at spille, det er godt at spille for mig, så jeg fortsatte og lagde det travle liv på hylden”, siger Jørn.

Var det en reminder om livet med dødsfaldet?

Det er en påmindelse om at huske at prioritere. Jeg har altid været god til at lytte til mig selv, men jeg havde en lang historie med Kim Larsen og jeg var ikke motiveret for at bygge andet op. Jeg havde lyst til at spille sange og fortælle historierne om sangene. Det gjorde kroppen godt og man skal leve i nuet”, siger Jørn.

Hvad for en ballast giver din baggrund dig?

“Jeg har ro på, jeg koncentrerer mig om musikken, da jeg har så lang erfaring, godt netværk og har styr på forretningsgangen bagved. Der er ro på aftalerne, dem laver jeg nemt. Så jeg koncentrerer mig om musikken og derfor giver det ro til at lave det jeg helst vil”, afslutter Jørn Ørn Jeppesen.

Køb din bilet her

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=156&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

Leave a Reply