Foreningen Jobcentrets Ofre, der har en Facebook-gruppe med over 19.000 medlemmer, var onsdag forbi Fredericia, hvor de var i dialog med borgere og politikere.

Rammen for besøget var på Kurt’s Kaffebar, hvor repræsentanter fra Enhedslistens lokalafdeling, Kirsten Cordtz og Jan Filbært, var til stede sammen med Kim Madsen og Michael Neumann fra Jobcentrets Ofre, der i øjeblikket er på rundtur i landet for at høre om, hvordan situationen er i de forskellige byer.

Flere borgere, der har deres gang på Jobcentret var forbi, og der blev lyttet til dem, og der blev udvekslet erfaringer fra andre byer og sammenlignet, hvordan det står til i Fredericia kontra resten af landet, hvor Kim Madsen fortalte, at det er hans opfattelse, at København er i top over, hvor der er ofre for jobcentrets system.

Blandt andet blev der talt om, at borgere kan komme så langt ud, at de ikke tør åbne e-boks, når der står afsenderen er Kommunen. Det kom der eksempler på, også fra Fredericia. Alle var enige om, at det er skræmmende, og at man i sådanne tilfælde skal have hjælp af en besidder. 

»Ud fra, hvad vi har hørt, er Fredericia højt på listen over ofre. Det er ikke så slemt som i København, men det er deroppe af,« siger Kim Madsen, der i disse dage er rundt forskellige steder i Danmark for at høre fra borgere og lokalpolitikere:

»Vi har sagt i god tid, at vi kommer landet rundt,« konstaterer Kim.

Kim Madsen og Michael Neumann er rundt forskellige i landet for tiden. (Foto: AVISEN)

Undervejs i samtalen på Kurt’s Kaffebar kom der eksempler på, hvor en sagsbehandler var begyndt at råbe af en borger til et møde og smidt vedkommende ud. Det er sådanne sager, som jobcentrets ofre blandt andet kæmper med.

»De steder, hvor jeg er kommet, har jeg fået ændret tonen på jobcentret. I punktform har jeg gået ind og talt om den konkrete sag. Førhen kunne jeg godt skændtes med dem, men det sker ikke mere,« siger Kim Madsen.

Foreningen Jobcentrets Ofre blev stiftet i 2016, og har ifølge deres hjemmeside blandt andet til formål at oplyse den brede offentlighed om de meget store vanskeligheder mange syge og handicappede borgere har i samarbejdet med jobcentre. Læs mere om foreningen ved at klikke her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer