Fredericia Kommune har indgået et samarbejde med Code of Care, og det samarbejde har til formål at få flest mulige virksomheder med på at tage socialt ansvar. Et samarbejde, der efter tirsdagens opstart af en taskforce, har en positiv fremtid, lyder det fra både Code of Care og Jobcenterchef, Yelva Bjørnholdt Jensen.

Tirsdag aften samledes en række virksomheder med blandt andet Borgmesteren, Social- og Beskæftigelsesformanden, Jobcenterchefen og Code of Care. Efter mødet talte Fredericia AVISEN med Stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, Udviklingschef i Code of Care, Tommy Wølk, og Jobcenterchef Yelva Bjørnholdt. Fælles for dem alle er, at de ser store perspektiver i det samarbejde, der nu for alvor er sat i gang.

“Det er når vi har et tæt samarbejde med Jobcenteret, at vi kan skabe de største resultater”, fortæller Tommy Wølk, inden han fortsætter:

“I bund og grund kan vi ikke lave det her arbejde, uden at Jobcentret er en integreret del af det. Det er dem der ved hvor skoen trykker, det er dem der har de mennesker vi skal skabe jobs til”.

“Jobcentrets udfordring er så, at få alle de virksomheder i tale som de har brug for. De har et godt samarbejde, men der er endnu flere. Der er også brug for det rigtige match, ofte et lidt skævt match der ender med at passe sammen”, lyder det fra Udviklingschef i Code of Care, Tommy Wølk.

“Vores opgave er at få virksomhedernes behov til at gå op med de borgere vi skal få i job. Vi skal få de to ting til at hænge sammen, og det er her vi skal være gode. Når virksomhederne ringer og siger hvad de skal bruge, så skal vi finde den borger der er tættest på. Vi skal give øje på mulighederne, både for borgerne og for virksomhederne. Man skal måske kigge lidt i yderkanten end det man plejer”, lyder det fra Jobcenterchef, Yelva Bjørnholdt Jensen.

“Der er stor forskel på hvor svært det er at få folk i job. Det er en stor gruppe, der er alt fra en der har været på arbejdsmarkedet i mange år til dem der har svært ved at komme i gang. Det er også derfor at der er mange løsninger på opgaven, og det er det vi skal være gode til. Vi kigger ikke kun på én gruppe, vi kigger på dem alle på én gang. Der er mange nye jobs i Fredericia, og de skal helst gå til nogen fra Fredericia”, fortsætter hun.

Politisk opbakning

Samarbejdet har også stor politisk opbakning. Fredericia AVISEN har tidligere talt med Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, der hilste tiltaget velkomment. Efter tirsdagens møde er de positive toner kun blevet flere, og håbet til outputtet blevet større.

“Jeg er dybt imponeret over Code of Cares fantastiske evne til at formidle og skabe ejerskab og passion for den her opgave. Man har ikke mødt dem før, men man føler at man kender dem så snart de træder ind, fordi de er så passionerede”, siger Peder Tind til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Jeg er også imponeret over, at vi har så mange virksomheder til et opstartsmøde, der bruger en hel aften på at høre om det her. Gennem hele aftenen hører man, at de byder ind. Alle sammen hele vejen rundt var involveret, alle bød ind på opgaver”.

“Jeg har armene oppe over hovedet, det var helt suverænt, en fantastisk oplevelse. Vi har en fælles opgave i at skabe et rummeligt arbejdsmarked, og det er i virkeligheden det det handler om, hvordan vi i fællesskab kan løfte det”, slutter Peder Tind.

https://www.facebook.com/menyfredericia/