Fredericia AVISEN møder Teater Malstrøms kunstneriske leder Michael Hansen til en snak på scenekanten. Der er under en uge til premiere på Burlesque og Michael er fyldt entusiasme og overskud.

Det Bruunske Pakhus lugter lidt af savsmuld, teatersalen roder og der er tydelig tegn på, at der arbejdes frem mod noget. Vi er cirka en uge før premieredagen, men den kunstneriske leder Michael Hansen er helt rolig. Roligere end før vi har mødt så tæt på premiere.

“Jeg er mest utålmodig, jeg begynder at kunne se at det er en fed forestilling vi har skabt, og nu vil vi bare gerne fyre den af”, siger Michael.  Der er selvfølgelig små tråde der skal samle omkring teknikken, systuen og scenografien, men der er stadig tid og Michael har fuld tillid til hele holdet.

Vi besøgte systuen på deres første dag, og der er sket meget siden. “Det er gjort langt mere iderigt og detaljeret end jeg havde regent med” siger Michael. “Under ledelse af Dorthe Mikkelsen er alle vokset, og mængden af syersker har både haft en sund konkurrence og præstationerne har båret frugt”, siger den stolte kunstneriske leder. Specielt kostumerne er syet til at skulle kunne ses helt tæt på, de er syet til intim teater og det giver noget helt speciel detaljegrad, og genren er det store og pompøse.

“I går var koreograf Christina Lorentzen her og hun havde ikke set kostumerne hun var overvældet” siger Michael. “I Burlesque er det er mest mig, der har brudt grænser, det var mærkeligt at skulle instruere strip, men i baglyset må det sige at give et ekstra krydderi til forestillingen,” siger Michael. Da han så det den aftens i lyset, da gav det ægthed og associationer om det rigtige Paris i fortiden. Det har ligeledes givet noget ekstra til holdet, at det har været sammensat af forstadsfruer, strippere, dansere og professionelle burlesquekunstnere.

Scenen er igen forandret i Pakhuset, “historien er det vigtigste og rummet er mere fleksibelt, end man regner med”, “jeg er god til at indordne mig og sige det er det vi har at arbejde med, det må vi få det optimale ud af” siger Michael.

Hvad kan vi forvente os, Michael?

“Burlesque er virkelig top underholdning i mange niveauer, en sprudlende aften med smil, det bliver overrumplende og et fest fyrværkeri”, lover Michael og fortsætter, “Man skal ikke bare sidde og drikke champagne og se bare bryster, det er erotik sammen med det humoristiske”

“Jeg tror på forestillingen specielt efter den er blevet afprøvet”, afslutter den kreative leder.

Køb billetter her.