I onsdags blev der afholdt dagplejernes dag. I den forbindelse mødte Fredericia AVISEN Jeanette Bundgaard, der pr. 1. januar startede op som dagplejer igen.

Efter en pause på otte år er Jeanette Bundgaard igen blevet dagplejer, hvor hun hører hjemme på Kobbelgårdsvej.

“Jeg er blevet dagplejer af anden omgang. Jeg har taget uddannelse og arbejdet inden for psykiatrien, men savnede simpelthen børnene rigtig meget,” siger Jeanette og fortsætter:

“Jeg elsker at være tilbage, og har fire fast indskrevne børn og har lidt gæstebørn ind imellem.”

Hvordan er det at være dagplejer?

“Det er simpelthen så fantastisk at være med til at være der i de her stjernestunder med de små børn,” forklarer Jeanette Bundgaard  og kommer ind på det fantastiske ved at være dagplejer:

“Det er fantastisk at være med til børnenes udvikling. At være med til at nogen af dem tager deres første skridt og skal til at gå i børnehave og alt sådan noget. Det er livsbekræftende.”

Hvad er der sket siden sidst du var dagplejer?

“Der er meget mere fokus på læring, læreplaner og børnenes udvikling. Der er mere definerede rammer end tidligere, som gør det nemmere at arbejde ud fra,” fortæller Jeanette og fortsætter:

“Der er også sket en kæmpe udvikling siden jeg var der sidst. Der er kommet meget efteruddannelser. Fredericia Kommune har gjort en helt masse anerledes siden sidst,” lyder ordene fra Jeanette.