På torsdag er der premiere på endnu en opsætning fra Teater Malstrøm, igen er det en kabaret som fylder Det Bruunske Pakhus. Det var også en kabaret, der startede interessen for at bygge kulisserne for det lokale teater

Der er run på, som man siger, der er premiere på torsdag. Jeg møder Jesper Wodstrup Jørgensen midt i scenografien og desværre for vores læsere kan jeg ikke gå i detaljer med, hvad jeg ser, før efter premieren.

Jesper er udlært tømrer og det var “måske” en tilfældighed, at han endte her midt i opbygningen af Kabaret Live Weel.

“Min gode ven Kenneth Winberg Oleson stod i baren til Kabaret Bowie, jeg var gennem en svær periode og han foreslog, at jeg kom ned i Det Bruunske Pakhus og fik en øl. Jeg var lidt sådan en “barfly” – en der kom med dumme bemærkninger, lige på grænsen. Jeg så på væggene, at de så meget tomme ud, jeg foreslog at der blev købt nogle Lp-rammer og så fandt vi nogle Bowie Lp-covers,” siger Jesper.

Burlesque
Michael Hansen kunstnerisk leder på Teater Malstrøm. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Han husker, at Michael Hansen som er kunstnerisk leder sagde, “Jesper, vi er glade for, at du er en del af os nu”. Men det er altså noget, som jeg valgte, “jeg er drevet af passion og kan lide det kreative, man udstiller sig selv på en måde”

Det har været noget af en opgave at få trådende til at passe med den tidsramme som Liva Weel udspiller sig i.

“Vi havde en aftale med Industri Museet, men de hoppede fra, så vi måtte gå andre veje. Karin Rahbæk fra Kringsminde har været en stor hjælp og så har vi fundet en del på loppemarkeder. Tidens Samling i Odense, der har vi også lejet en del ting, jeg er super nørdet, så det har været en fornøjelse og lidt overvældende,” siger Jesper.

Et lille udsnit der ikke afslører for meget. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er gået omkring 60 timer med kulisserne til Liva Weel, han har et par hjælpere, men det er med at passe tiden ind, når de kan. Jeg kan godt afsløre, at det ser godt ud, og jeg tager mig selv i at komme tilbage til min faders barndomshjem.

Meget af arbejdet på Teater Malstrøm er frivilligt og faktisk kunne de godt bruge nogle flere scenefolk, hvis du er interesseret, så kontakt Jesper på jesper@malstroem.dk

Spilleperiode: september – oktober 2019, køb din billet her.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78030?&q=88c889e5-f98b-4b3a-a276-39a78bd12a85&p=215902a9-9b95-4202-a9e8-cf92ed932cb1&ts=1566984830&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=ec63a4504fc4015bc1cf7d5992f54cc3