Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Jesper Petersen, lagde her til formiddag vejen forbi 3F Fredericias lokaler på Venusvej. Her gik talen på alt fra OK18 til EU.

Jesper Petersen var på en svær opgave. Han skulle efterfølge SF-ikonet Villy Søvndahl og Borgmester Jacob Bjerregaard.

Det var en veloplagt Jesper Petersen, der havde startet dagen tidligt med morgenmøde kl. 7 i Haderslev. Turen efter 3F Fredericia skulle da også gå tilbage til Haderslev.

“Den danske model har vist, at hun ikke er en gammel rynket dame. Hun har bevist, at hun er en ung frisk blondine med massere af saft og kraft,” lød ordene fra Jesper Petersen om de netop overståede overenskomstforhandlinger, og mistillid til den danske model.

De multinationale selskaber stod også for skud i Jesper Petersens 1. maj tale.

“Vi har store virksomheder, der tjener rigtig mange penge i Danmark. En opgørelse viser, at de ti største betaler ligeså meget skat i Danmark som Aalborg Portland alene. Det er bare ikke godt nok” sagde han, med en stikpille til Statminister Lars Løkke Rasmussen:

“EU er i gang med at finde måder, hvorpå vi i EU kan sikre os i mod dette. Sikre os imod den ræsen mod bunden, vi ser. Finde en midlertidig løsning først, og derefter en permanent løsning. I EU er der tre lande der er imod: Irland og Luxemborg – meget forventeligt – men også Danmark stiller sig i mod. Det er bare ikke godt nok af Lars Løkke og Kristian Jensen” lød det fra Folketingsmedlem Jesper Petersen.

Den grønne omstilling var også på dagsordenen denne 1. maj for Jesper Petersen.

“Det er lidt at tage brødet ud af munden på satirikerne, når Lars Løkke Rasmussen og Venstre ligepludselig farver deres logo grønt og kalder sig klimaforkæmpere. For alt de har gjort altid er at være Rasmus-Modsat. Så ja – vi skal fejre alle de grønne fremskridt vi har lavet, på trods af alt Venstres modstand,” sagde Jesper Petersen.