Forside Erhverv Jesper driver Fish & Outdoor på 15. år: Det er min hobby...

Jesper driver Fish & Outdoor på 15. år: Det er min hobby som jeg lever af

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Mange går tit forbi Fish & Outdoor i Jyllandsgade, men hvem er manden bag butikken? Fredericia AVISEN besøgte Fish & Outdoor og tog en snak med indehaver Jesper Havshøi.

Jeg åbner døren ind til Fish & Outdoor. Der er en duft i luften i lokalet, som jeg forbinder med fritid, og netop fritid er et nøgleord for Jesper, der kommer ud i butikken, efter jeg har åbnet døren.

Jesper Havshøi er 48 år, og har en datter på 12 år. Han har drevet Fish & Outdoor i 15 år, hvor de sidste 13 år har været som eneejer af butikken, der til at starte med lå i Danmarksgade, men i de sidste fire år har Fish & Outdoor haft til huse i Jyllandsgade 31 i fire år.

Fish & Outdoor set ude fra. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I Fish & Outdoor er der kun Jesper, men det har han det fint med.

“Jeg har haft den alene i 13 år, så jeg skal selvfølgelig arbejde meget, men sådan er det at være selvstændig,” siger Jesper, der lever af noget, som er hans hobby:

“Det er virkelig noget jeg går op i. Jeg fisker vel 70-80 gange om året, efter fyraften, og for at holde mig ajour med de forskellige ting, skal jeg jo også i det fri og have fingeren på pulsen. Når det er sommer, er jeg ude så meget som jeg kan, men ikke på den her tid af året, hvor det bliver hurtigt mørkt,” forklarer Jesper med et smil.

Det er ikke fiskesæson pt., men Jesper fortæller, at der er nogle, som kan se frem til at få fiskegrej i julegave. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jesper har mange forskellige ting på hylderne. Alt lige fra fiskegrej til fritidstøj af forskellige arter inden for støvler, jakker og lignende.

“Der kommer mange sådanne fritidstyper herind for at købe ting, men her i den kolde tid, kommer der Hr. og Fru Danmark her også, og køber en varm jakke og lignende,” fortæller Jesper.

Hvor det ikke lige er sæson for fiskegrej, er det højsæson for at sælge varme jakker, støvler og lignende hos Fish & Outdoor. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Man kan bedst karakterisere Fish & Outdoor som en fritidsbutik, og Jesper fortæller, at højsæsonen ikke er lige pt.

“Det peaker der fra omkring marts og frem til september, alt afhængigt af vejret. I april og maj bliver det hele grønt, og det inspirerer mange til at ville ud i naturen, hvilket også smitter af på en butik som min,” udtaler Jesper.

Inden jeg  forlader Fish & Outdoor bider jeg mærke i, at Jesper har Fjällraven tasker.

“Det er virkelig meget op og ned med dem. I de seneste par år har de ikke solgt særlig godt, men det sker meget i etaper, at de er populære. Det kommer helt sikkert igen om et par år,” lyder fra Jesper.

https://goo.gl/MSbg7k