Venstres byrådsmedlem i Fredericia, Pernelle Jensen, stiller i efteråret op til Regionsrådet i Region Syddanmark. En af de sager hun gerne vil tage med sig ind i Regionsrådet og gøre noget ved handler om en situation, som hun netop selv har været igennem: Fødsel. Hun mener, at der skal være ret til at være længere tid på sygehuset end tilfældet er nu.

– I dag er det sådan, at hvis man skal føde så skal man være ude af sygehuset igen indenfor 24 timer. Det synes jeg jo er alt for kort tid. Hvis man skal give moderen tid til at komme ovenpå efter fødslen, hvis man skal give forældrene muligheden for at lære det lille barn at kende, sørge for at den lille baby får en rolig og tryg start på livet, så er synes jeg at det ville give mening at give muligheden for at ligge i længere tid, fortæller Pernelle Jensen til AVISEN.

– Jeg ved, at hvis man får kejsersnit ligger man typisk en 3-4 dage. Og det giver ligesom den der tid til, at man stille og roligt kan komme sig over fødslen – og man kan lære barnet at kende og barnet kan få en tryg og rolig start på livet. Det synes jeg sådan set, at det skulle være muligt for alle fødende, at få den mulighed – uanset om det er første gang eller om man har født flere gange før, fortsætter Jensen.

Pernelle Jensen er selv mor til fire, senest fik hun tvillinger i foråret sidste år – og det var tredje gang hun har født, alle tre gange ved kejsersnit.

– Jeg har selv født tre gange ved kejsersnit, hvor jeg alle gangene har fået lov at ligge de her 3-4 dage med det her nyfødte barn. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at nogen synes det vil være rart at komme hjem efter så kort tid, siger Jensen og fortsætter:

– Hvis man vil det, så er det selvfølgelig helt fint. Men jeg synes man skal have muligheden for at der er tid, for der er også ting der skal i gang med amning og sådan. Det er sådan set derfor, at jeg gerne vil foreslå det her og jeg vil arbejde for det i Regionsrådet.

Hvilken forskel gør det for forældrene, hvis de får muligheden for at blive længere?

– Jeg synes, at det har været rigtig rart for os at ligge der i de tre dage. Der er ting der skal styr på. Amningen er ikke let at få i gang, heller ikke selvom man har født før. Det er altid lidt svært at få i gang. Og så er man bare træt efter at have født, uanset om det er kejsersnit eller en normal fødsel. Det er ret hårdt, svarer hun og fortsætter:

– Og når man kommer hjem er der bare mange andre ting man skal tage sig af også. Der er nogle praktiske opgaver, der er måske også søskende man skal tage sig af. Det skal man ikke på samme måde, hvis man får lov til at ligge lidt på sygehuset. Så har man sådan set kun sig selv og det nyfødte barn. Det giver en helt anden ro til at tage sig af det her helt lille spædbarn.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer