Socialdemokraternes folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, besøgte mandag Veteranhjemmet i Fredericia, hvor daglig leder, Steffen Zachariassen fortalte om Veteranhjemmet.

Steffen Zachariassen startede besøget med at give Jens Jonatan Steen en rundvisning i Veteranhjemmet på Ansgarsvej 4. Samtidig fortalte Steffen Zachariassen om de forskellige forhold, der er på Veteranhjemmet med brugerne. Efterfølgende fik Jens Jonatan Steen et indblik i, hvordan finanseringen er for Veteranhjemmet, som åbnede i 2010.

“Veteranhjemmet og alt hvad der foregår omkring det, understeger det kæmpe ansvar der følger med, når vi sender unge mennesker i krig tusinder af kilometer fra landets grænser. Det man beslutter på Christiansborg har kæmpe konsekvenser – det har Anders Foghs krige i 00’erne i den grad afsløret. Krigens følger bliver jo ikke i Irak, Kosovo eller Afghanistan – de rejser med hjem til Danmark. Og her er det jo forfærdeligt at tænke på, at vi stort set ingen tilbud havde til veteranerne for bare 15 år siden. Vi har som samfund et kæmpe ansvar for veteraner, der sætter alt på spil for vores samfund” siger Jens Jonatan Steen til Fredericia AVISEN.

Steffen Zachariassen, Jens Jonatan Steen og den frivillige Erna i køkkenet på Veterahjemmet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den daglige leder på Veteranhjemmet, Svend Zachariassen, er den eneste ansatte på hjemmet. De resterende vagter og opgaver på Veteranhjemmet løses af frivillige, og det har Folketingskandidaten stor respekt for.

“Det er fantastisk at se hvordan et veteranhjem, som det på Ansgarsvej, er drevet af frivillige. Det er kernen til at forstå successen. Vi har brug for en massiv statslig støtte og en masse donationer, men det er de frivillige kræfter, som Erna der havde vagten i dag, der får tingene til at ske. De møder veteranerne i øjenhøjde, de kender problemstillinger fra eget liv og kan sikre den tryghed, der kendetegner deres fristed. Fra politisk hold skal vi altid bakke op om og støtte de frivillige – vi skal altid gøre deres arbejde nemmere og ikke sværere,” forklarer Jens Jonatan Steen.

Jens Jonatan Steen i tale med daglig leder Steffen Zachariassen på Veteranhjemmet i Fredericia. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jens Jonatan Steen var selv Sergent i Militærpolitiet på Aalborg Kaserne fra 2000-2002, og derfor er behovet for et Veteranhjem noget, som han kender til fra nærmeste hold.

“De fleste fra min egen deling af sergenter i Militærpolitiet tog selv til Kosovo, Afghanistan eller senere Irak og kom hjem som veteraner. Så jeg forstår udmærket behovet for at kunne tale åbent ud og for at have steder at gå hen. Bare det at kunne tale med nogen, som kender det indforstået sprogbrug er guld værd. Dem der ved hvordan ‘Kuffen’ lugter, ved hvad LMG betyder og hvordan det er at vågne op i en militærlejr. De fleste vender jo hjem uden mén, men dem der ikke gør, skylder vi ufatteligt meget. Derfor er det også super vigtigt at vi har et veteranhjem i en garnisionsby som Fredericia,” lyder det fra Jens Jonatan Steen.


https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her