Forside Fredericia Jens Jonatan Steen: Lukningen af regionerne skaber uro

Jens Jonatan Steen: Lukningen af regionerne skaber uro

DEL
Jens Jonatan Steen i DR P1 Debat på Fredericia Gymnasium. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Regeringen fremlagde onsdag de overordnede træk i deres nye sundhedsreform, en sundhedsreform der vil lukke Regionerne og erstatte dem med 5 sundhedsforvaltninger og 21 sundhedsfællesskaber. Det får Socialdemokratiets folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, op af stolen.

“Lars Løkke Rasmussen kaster sundhedssektoren ud i et kæmpe skrivebordeksperiment. Regeringen bekender sort på hvidt at målet er at flytte magten over sundhedssektoren til København”, siger Jens Jonatan Steen til Fredericia AVISEN.

“Væk er regionerne, forståelse for de lokale prioriteterne og den politiske ansvarlighed. Nu skal magten centraliseres i Folketinget og en række nye bestyrelser, som fremover skal svinge taktstokken over sundhedssektoren”, siger Jens Jonatan og fortsætter:

“Hele 27 nye virksomhedsbestyrelserne skal nu oprettes til at lede sundhedssektoren med nye direktører, nye formænd og nye embedsmænd. Det er embedsvældet, der får magten over sundhedssektoren”.

Der er problemer nok i sundhedssektoren  

“Der er masser af problemer at tage fat om i sundhedssektoren, som handler om manglen på kvalificeret arbejdskraft, et effektiviseringspres der presser sundhedspersonalet ud i sygdom, en massiv prioriteringsudfordring i forhold til stigende medicinudgifter”, lyder det fra den lokale folketingskandidat.

“Men intet tyder på at nedlæggelse af regionerne kan løse noget som helst af det her. Tværimod vil man kaste 6 milliarder efter et nyt system, en masse ledelse og endnu mere administration. Samtidig med at man forventer at høste en masse besparelser på driften. Intet af det vil skabe yderligere tid til behandling, omsorg og dialog med patienterne, som er det der burde stå front”, siger Jens Jonatan Steen og slutter:

“Der er behov for at skabe ro og stabilitet om udviklingen af sundhedssektoren. Forslaget er en svækkelse af de politiske prioriteter, massiv uro og en historisk centralisering”.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce