Belenda er kvinden på 44 år, der i forrige uge blev overfaldet foran Fredericia Idrætscenter. Nu står hun frem for at advare andre kvinder: Gå ikke alene hjem i mørket. Da hun var på vej hjem fra en håndboldkamp sammen med sin veninde, sprang en ukendt mand pludselig på hende i mørket og tog kvælertag.

»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet at sådan noget kunne ske her i Fredericia,« siger Belenda. Hun har været til håndboldkampe mange gange, og hun træner også selv i hallen, så en helt almindelig hverdagsbegivenhed udviklede sig på sekunder til et mareridt.

Det er fredag aften og FHK spiller mod Skjern. Inde i hallen er mange fans i gang med at juble og støtte holdet. Der er festlig stemning og folk hygger sig. Belenda sidder sammen med sin veninde i fanblokken og går op i kampen. Da den er slut går alle ud af bagdøren fra arenaen. Folk begynder at sprede sig mod deres biler, og hun går selv sammen med sin veninde. Hun stopper op for at tjekke sin telefon og veninden kommer lidt foran hende.

Pludselig dukker en mand op af mørket og slår mod hendes strube og tager kvælertag, mens han råber:

»Er det sådan du gør med corona!!!«

Belenda fryser til is. Hun står fuldstændig stiv, mens den ukendte mand holder hende i et jerngreb og stirrer ondt på hende. Hun tænker desperat på, hvem det kan være, for hun aner ikke hvem han er. Hun får mumlet et form for svar om, at hun ikke ved hvad han taler om. Så skubber han hende og hun kommer fri.

Chokeret og rystet står de i mørket. Hendes veninde kommer tilbage for at se hvor hun er, og kan se at det er helt galt. Herefter kontakter de politiet, der kommer og afhører Belenda.

Belenda kommer ud med en veninde og overfaldes på parkeringspladsen (Foto: AVISEN)

»Jeg er glad for at jeg ikke kom noget til. Men jeg kan ikke slippe det. Jeg tænker meget på det, og ikke mindst er jeg bange for at den mand også kan gøre det mod andre uskyldige kvinder. Og efter jeg meldte det til politiet, fik jeg nærmest det indtryk, at jeg selv skulle være en politibetjent og undersøge det selv. Det er jeg meget overrasket over,« uddyber hun.

Politiet har taget imod anmeldelsen, men Belenda vil ikke få noget at vide, med mindre der er konkrete spørgsmål eller en konkret sag mod en gerningsmand. Indtil da må hun gå med uvisheden og utrygheden. Da hendes signalement af gerningsmanden ikke var særlig godt, var der ikke så meget at arbejde med for politiet, og det ærger hende:

»Jeg kom jo til at spørge, om de ikke kunne kigge på videoovervågning og den slags. Men jeg måtte selv ringe ud i hallen og høre, om de havde noget. Mit indtryk er at politiet ikke har ressourcer til det. Selvom jeg synes det er alvorligt, når jeg ikke aner hvem manden er, så føler jeg ikke helt de deler den opfattelse«.

Uanset hvad så vil Belenda gerne advare andre kvinder om at færdes alene i mørket. Samtidig føler hun også at kulturen bliver mere og mere rå. Lige nu spekulerer hun meget over, om hun måske risikerer at møde gerningsmanden igen. Og så synes hun også at der skal sættes videoovervågning op på parkeringspladserne ved Fredericia Idrætscenter, for der færdes rigtig mange derude også i aftentimerne.

Tilskuerne forlod hallen af bagudgangen efter kampen (Foto: AVISEN)

»For mange er det jo bare en overskrift blandt mange. Man læser noget hver dag. Men for mig er det skræmmende, at jeg er udset til at være offer for et overfald. Jeg aner heller ikke hvad det med corona skulle handle om? Man kan jo lade være med at gå ud eller gå til sportskampene, hvis man er utilfreds med reglerne. Jeg følger jo bare de regler, som myndighederne har udstukket. Så hvorfor det lige præcis skulle være mig, det er en gåde«, siger Belenda.

Hun opfordrer derfor alle andre kvinder til altid at gå sammen, når det er mørkt:

»Hvis der overhovedet skulle komme noget godt ud af den her oplevelse, så kunne det jo være at andre kan se, hvor tilfældigt det nogle gange er. Derfor står jeg frem. Og så synes jeg at vi skal have flere ressourcer til politiet, så de kan gøre mere ud af sådan en sag. Så indtil da, så gå sammen og hold jer væk fra de mørke steder«.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
29 dage siden

Er dette politiets reaktion så må der tillades våben til borgere for selvforsvar. Enten så har vi et politi. eller også så har vi ikke et politi.

kurt christensen
kurt christensen
28 dage siden

Jeg har foreslået man kunne oprette en gruppe som jeg ville kalde følgesvenden som når folk går alene hjem fra byen har brug for en at gå tur med og andre situationer kan rekvirerer en følgesvend til at følge dem hjem men jeg har ingen forstand på at opbygge en app og en organisation som er nødvendig for at fungerer