Jeanne Schmidt Pedersen driver firmaet Learn ved siden af sit job som skolelærer. Pt. har hun tilbudt privatundervisning, men nu udvider hun til at lave foredrag og workshops om ordblindhed.

Som ansat folkeskolelærer er det egentlig ferietid, men Jeanne har i nogen tid gået og puslet med at udvide hendes firma, som vi tidligere har skrevet om. Nu kommer hun til at at tilbyde foredrag og workshops indenfor ordblindhed,  hvor der både er hjælp til ordblinde, men også værktøjer til forældrene.

“Jeg hører mange komme med den der med, at man ikke kan læse og skrive, men der er altså en årsag til det. Førhen var det sådan, at man bare er dum og kom i specialklasse, men vi er heldigvis kommet i en god udvikling, hvor der er meget fokus på det. Det er især sket efter, at der er kommet en nationalordblindtest,” siger Jeanne.

Når man er ordblind er der flere forskellige måder at reagere på. Blandt andet er nogle flove og vil ikke tale om det, mens nogen bare er lettede over at få konstateret, at man er ordblind.

“Jeg oplever børn, der har det på begge måder. Jeg oplever både de lettede og dem, der har det svært, og dem der tier lidt om det. Det er 60 % arveligt, og det kan de ikke gøre for. Man skal lære som forældre, hvordan man laver lektier med barnet, da man ikke kan sætte samme krav,” siger Jeanne og fortsætter:

“Det handler om realistiske forventninger og krav. Måske skal barnet ikke læse i ligeså lang tid som et barn uden ordblindhed. Det kan blive nederlag på nederlag, og lydbøger er i den sammenhæng geniale. Mine elever har sagt, at man snyder, hvis man bruger lydbøger, men det udvider bare ordforrådet,” forklarer hun.

Learn udvikler sig konstant

I forhold til Jeannes hjemmeundervisning ekspanderer firmaet hele tiden, og faktisk kan hun ikke følge med.

“Jeg har derfor ansat to nye. Det stiger hele tiden, og jeg tænker ellers hvert år, at nu har vi nået max, men sådan har det ikke været. Jeg har haft to elever fra Odense, og jeg er derfor begyndt at få spredt det lidt ud geografisk,” siger Jeanne og slutter med at komme ind på, hvordan hun får nye elever ind:

“Det er meget mund til mund, og når jeg spørger hvor de har hørt om mig, er det anbefalinger.  Jeg havde en fra Odense, hvor jeg havde haft datteren i to timer, og så kontaktede et af deres vennepar mig og ville have deres søn til at gå her,” slutter Jeanne.

Læs mere om Learn ved at klikke her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer