Fredericia har fantastiske koncerter i vente, når JAZZ I TREKANTEN, slår dørene op til årets jazzfestival den sidste uge i august. Der vil være noget for enhver smag når der inviteres til jazzkoncerter på både Rådhuspladsen, i Ungdommens hus, Tøjhuset, C-byen og diverse cafeer.

”Vi glæder os over at vi i år kan præsentere publikum for et stort og meget bredt udvalg af dygtige jazzkunstnere. Vi har ønsket at skabe en festival hvor der er noget for enhver smag og aldersgruppe, og dermed nå ud til et bredt og alsidigt publikum. Tanken er at vise at jazz er en størrelse som kommer i mange forskellige former og udtryk”, siger Karsten Bech i en pressemeddelelse.

Storslået Big Band koncert

En af de helt store oplevelser i år er koncerten med trompetist Jakob Buchanan og Aarhus Jazz Orchestra. Her kobles bigbandmusik, videokunst og stemmer fra det sociale boligblokområde Rosenhøj i Aarhus, hvor Jakob selv er opvokset. Resultatet er en enestående koncert, hvor vidt forskellige verdener mødes og smelter sammen. Koncerten kan opleves på Tøjhuset søndag d. 3. september, og er én ud af bare tre planlagte opførsler.

Jazz for enhver smag

Mandag d. 28. august og fredag d. 1. september kan jazzen nydes i det åbne rum på Rådhuspladsen, når det nye initiativ Projekt Gadeklaver ser dagens lys. Herudover kan der i løbet af ugen opleves jazz på Cafe Mair’s og Cafe Mums, hvor man udover at nyde musikken kan spille brætspil eller nyde sin brunch. Perhaps Bar leverer en totaloplevelse med en dejlig tapas menu, et glas gin og underholdning fra jazz-duoen Jeanelle/Christensen. Ungdommens Hus præsenterer to gratiskoncerter, søndag d. 27. august med TakOrchestra feat. Steve Jansen med efterfølgende åben scene samt tirsdag d. 29. august med det up-coming band WFAY aka. Which Fish Are You. Lørdag d. 26. august kan der opleves frokostjazz med The Swinging Sisters og Nicolas Kocks sekstet på Tøjhuset.

Jazzlørdag i C-byen

Lørdag d. 2. september er der gratis jazzarrangementer i C-byen, hvor Jesper Bauder og Thomas Boas Barlund byder på børnejazz. Der er ingen tvivl om at der venter børnene – og bestemt også de voksne – en stor oplevelse når der bliver spillet swingende rytmer på pizzabakker, mundharpe og kazoo. Kl. 17 kan Al Agami & The Supreme Court opleves, når de blander hiphoppens stærke grooves og frie elementer fra jazzverdenen.

Festivalen JAZZ I TREKANTEN afholder koncerter i alle syv kommuner, og af andre store koncertoplevelser kan bl.a. nævnes Marie Carmen og Benjamin Koppel, Miriam Mandipira, Kjeld Lauritsen Hammond Trio, Hans Ulrik Quartet feat. Jim Beard, Cathrine Legardh, Old News, Signe Juhl samt Anders Blichfeldt m. Big Apple Big Band.

Det fulde program for JAZZ I TREKANTEN 2017 kan ses på jazzitrekanten.dk og på livejazz.dk.

FAKTA

  • Festivalen JAZZ I TREKANTEN afholdes i dagene 25. august til 3. september 2017
  • Festivalen JAZZ I TREKANTEN tæller mere end 130 koncerter og events i alle syv kommuner i Trekantområdet.
  • Programmet og informationer om billetbestilling kan ses på jazzitrekanten.dk og livejazz.dk
  • Til mange af årets koncerter er der gratis entre
  • Trekantområdet er hovedsponsor, og festivalen har også modtaget støtte fra Kolding Kommune og en række private fonde og sponsorer.