Som noget helt nyt, kan man hver den 1. søndag i måneden læne sig tilbage og lade tonerne fra jazz omslutte sig.

I samarbejde med Jazz i Trekanten arrangerer Museum Kolding den 1. søndag i måneden Jazz på Skamling – indtil videre er der tre intimkoncerter i kalenderen.

Når vi invitere til Jazz på Skamling, er det på toppen af Syd- og Sønderjyllands højeste bjerg, og man oplever toppen af dansk jazz i koncerter, hvor man kommer helt tæt på kunstneren.

Man kan snildt kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i det nye besøgscenter – entreen er inkluderet i billetten.


Køb billet til hver koncert – og spar penge ved at købe en samlet billet til alle tre koncerter for to koncerters pris.

Læs mere på museumkolding.dk eller jazzitrekanten.dk

PROGRAM 2021

Søndag 3. oktober 17:00 – Oilly Wallace & Johannes Wamberg Duo

De to danske jazzmusikere, saxofonisten Oilly Wallace og guitaristen Johannes Wamberg, er unge (24 og 29 år), bedste venner og to af de største talenter på den danske jazzscene. Denne søndag vil de servere blød, dejlig duojazz med både jazzstandarder og egne numre.
De har kendt hinanden i årevis og dette venskab kommer til udtryk i et helt særligt, symbiotisk sammenspil. Duoens musik tager afsæt i et levende sammenspil — nærmest som klassisk kammermusik. Begge musikere er på trods af deres unge alder efterspurgte musikpersonligheder i det danske miljø, hvor de er kendt for deres alsidighed, nysgerrighed og høje tekniske og musikalske kunnen.
De seneste år har de begge søsat nye projekter hver for sig og er i den grad med til at definere lyden af den moderne danske jazz – Oilly Wallace med gruppen OTOOTO og Johannes Wamberg med bandet Tabloid.

Oilly Wallace: alt saxofon
Johannes Wamberg: guitar

Søndag 7. november 16:00 – Lennart Ginman & Peter Marott DuoI en helt nye konstellation af Lennart Ginman og Peter Marott rejse man ind i et uopdaget land af lyd inspireret af Skamlingsbankens kraftfulde historie. Deres originale lydlige univers består af akustiske instrumenter mixet med elektronikkens drømmende landskaber. Improvisation har hovedrollen, og ideer vil spire frem og lede de to musikere videre i deres klanglige udforskninger. Fra minimalistiske mønstre til kraftfulde og overvældende udbrud, fra melankolsk melodik til abstrakte flader, lys og mørke og 100 % uforudsigeligt.

Lennart Ginman: Kontrabas, Elektronik
Peter Marott: Trompet, Flygehlhorn, Elektronik

Søndag 5. december kl. 16:00 – Tigeroak

Tigeroak er en duo af Anna Prinds og Laurits Møberg. Anna og Laurits spiller egne kompositioner, som er ambient musik, melodisk vokal og groovy instrumental. Tigeroaks kompositioner er inspireret af neo-soul og jazz. Når Tigeroak formidler egen musik og fortolker andres fylder det eksperimenterende meget. Tigeroaks musik er medrivende og stemningsfuld på en måde, der bringer følelser og minder frem hos lytterne.
Tigeroak har bl.a. deltaget i Danmarks Radios Fællessang under Corona nedlukning.

Anna Prinds: Vokal
Laurits Møberg: Guitar og electronica