Juul flyttede i sommer fra Vestbyen og lejede sig ind i lokalet på hjørnet af Danmarksgade og Riddergade. Vi har taget en snak med Jan Juul om den første jul for butikken i Fredericia centrum.

Det er Lillejuleaften. Den politiske redaktør og jeg er sendt i marken i centrum for at få de sidste historier i kassen. Vi mødes foran Fredericia Isenkram, og går ind igennem Midtpunktet.

Vi spotter Jan Juul ude foran hans butik, hvor Julemanden også er. Få sekunder efter er Julemanden og Jan Juul foreviget i Fredericia AVISENS billedearkiv.

Jeg går ind i varmen med Jan, mens vores politiske redaktør lister videre. Jan og jeg starter med at snakke om, hvordan julehandlen har været i hans butik.

“Fire lørdage har været rigtig godt for os. Vi har haft travlt, men det har været rigtig hyggeligt i byen,” siger Jan og kommer ind på, hvad det er, som har solgt:

“Inden jul forventede jeg, at det var meget skjorter og bukser, som ville blive solgt, og det er tilfældet. Vi har også solgt rigtig meget fra mærket Gant,” forklarer Jan.

Den 21. og 22. december var der en stor menneskemængde overalt i Fredericia, og det var også noget Juul mærkede.

“Det var helt vildt, men det har også noget at gøre med, at julen falder på en mandag. Her d. 23. december (da Fredericia AVISEN snakkede med Jan, red.) har der været mange inde at ønske god jul og sådan, så det har været mere afslappet,” udtaler Jan, imens en kunde netop ønsker ham glædelig jul.

Kunden bliver stående lidt, mens jeg snakker videre med Jan, som jeg spørger om, hvordan det har været at have butikken inde i centrum, hvor der sker noget, fremfor i Vestbyen.

“Ligemeget hvad, så kommer vi, Jan,” indskyder kunden, der er en af Jan Juuls stamkunder.

“Der sker noget, og det er rigtig dejligt. Vi havde det også godt ude i den anden ende af byen. Herinde har vi til forskel fanget strøgkunderne, hvilket er rigtig positivt,” udtaler Jan Juul, inden turen igen går ud i Danmarksgade, hvor Julemanden ikke er længere.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce