Sidste år åbnede Jan Johansen og Lars Enevoldsen Senge-Universet i Fredericia, men fredag den 8. oktober slår de dørene op til endnu en butik i fæstningsbyen.

I forvejen driver Jan og Lars Senge-Universet i Egtved og Grindsted, men sidste år besluttede de sig for at åbne en butik i Fredericia. Valget faldt på Fuglsangs Allé 24, og 100 meter længere nede ad vejen åbner de endnu en butik i form af Møbel-Universet.

– Vi håber at lave en forretning ud af det, og så vil vi lave samme service som med sengene. Vi er ikke som de andre med fine, store bolighuse. Vi har 312 kvadratmeter at arbejde på, siger Lars.

Både Jan og Lars har jysk ydmyghed over sig. Et af deres principper er eksempelvis, at de ikke vil lave noget for lånte penge, men det betyder ikke, at kvaliteten er en mangelvare for dem, slår de fast.

– Vi har heller ikke samme omkostninger som andre heller, men der er noget for de fleste. Det vi slår os ned på er vores service, og det kan kunderne også mærke, siger Lars.

Med åbningen af Møbel-Univestet bliver det den fjerde butik, som makkerparret åbner, og som altid er der sommerfugle i maven.

– Vi er spændte på det, men det er faktisk allerede en succes. Selvom vi ikke har haft åbent, har vi sagt til vores kunder i møbelbutikken, at hvis de mangler noget, har vi sofaer, og på den måde har vi allerede solgt lidt, siger Jan.

Der er noget for enhver smag i Møbel-Universet. Der er eksempelvis et italiensk design med en sofa, der minder lidt om en lænestol, som den Lars (til højre) sidder i. (Foto: AVISEN)

Netop det understreger den dedikation Jan og Lars har. Møbelbutikken kommer til at have faste åbningstider fredag fra klokken 12:00 – 17:00 og lørdag fra 10:00 – 13:00, men de understreger, at butikken holder åbent efter aftale, hvis en kunde har et specielt ønske.

– Vi er begge møbeluddannede, og der skiller vi os også ud. Det er ikke mange steder man ser det, og det håber vi, at folk kan mærke, siger Lars.

På den anden side af vejen skyder det op med nybyggeri af nye domiciler til Elgiganten, thansen og JYSK, og det ser Lars og Jan som en fordel.

– Vi har joket med, at de lige ville vente og se, hvordan det gik med os inden ,at de to skridtet. Vi turde gøre det, og derfor har de selvfølgelig også valgt det, slutter Jan med et smil på læben.

Møbel-Universet slår dørene op den 8. oktober fra klokken 10:00 – 18:00, og den 9. – 10. oktober holder de åbent fra klokken 10:00 – 15:00. I forbindelse med åbningsweekenden vil der være lidt vådt til ganen.