Landets seks erhvervshuse er blandt arrangørerne, når Årets Klimaiværksætter for kåres for anden gang til september. Kandidater til titlen og præmien på 250.000 kr. kan nu melde sig ind i kampen. Vinderen findes den 3. september i forbindelse med det nationale klimafolkemøde i Middelfart.

Frem til 11. juni søger landets seks regionale erhvervshuse iværksættervirksomheder, som har lyst til at deltage i KlimaBoost 2021 med chance for at vinde præmien på 250.000 kr.


Blandt alle kandidaterne udvælger en jury seks finalister – én fra hvert erhvervshus. De seks virksomheder, der slipper gennem nåleøjet til finalen, skal på scenen fredag den 3. september kl. 11.30, når arrangementet med navnet KlimaBoost afvikles som en del af programmet for det nationale klimafolkemøde, der foregår i Middelfart.


Formålet med arrangementet er at sætte fokus på det frodige vækstlag af nye virksomheder, der er født klimavenlige og grønne.


– Titlen skal til SydjyllandVerden er under hastig forandring i en grønnere og mere klimavenlig retning nu og i de kommende årtier. Heldigvis er der mange nye virksomheder på vej, som tager udgangspunkt i en grøn fremtid. Dem vil vi gerne have frem i rampelyset så de kan inspirere andre, siger Jeanette Kristensen, som er forretningsudvikler i Erhvervshus Sydjylland.


Erhvervshus Sydjylland vejleder virksomhederne i de tretten sydjyske kommuner omkring strategi og forretningsudvikling, og den grønne omstilling fylder stadigt mere i den dialog, som Erhvervshuset har med virksomhederne.

– De dage er forbi, hvor det krævede filantropi og idealisme at tænke grønt og klimavenligt i erhvervslivet. Markedet for grønne løsninger er hastigt voksende, så i dag rimer grøn omstilling fint på sund forretning blandt helt almindelige virksomheder, siger Jeanette Kristensen.


I Erhvervshuset i Vojens er det en stor tro på, at titlen som Årets Klimaiværksætter kan havne i Sydjylland.

– Vi har rigtigt mange spændende virksomheder på vej, så vi regner med at kunne stille et stærkt sydjysk felt til den første screening, siger Jeanette Kristensen.


Et ‘Løvens Hule’ koncept
På finaledagen skal de seks finalister på scenen i Middelfart og ‘pitche’ deres forretningskoncept overfor en jury, præcis som det kendes i det populære tv-program ‘Løvens Hule’.
Den virksomhed, der kan levere den bedste og mest overbevisende præsentation, kan tage hjem med førstepræmien.
Kravet til de deltagende virksomheder er, at de skal have et CVR-nummer, der ikke er mere end fem år gammelt. Foruden at virksomhedens forretningsidé skal have en positiv indflydelse i forhold til de globale klima-udfordringer, bliver virksomhederne også bedømt på deres vækstpotentiale og på, at iværksætteren udstråler vilje og ambition til at gøre en forskel.


Sidste års vinder i hastig vækst
I september 2020 kunne den nordjyske virksomhed Lyras kalde sig “Årets Klimaiværksætter. Indehaver og stifter Rasmus Mortensen kunne tage præmien på en kvart mio. kr. med hjem til Aalborg fra Middelfart.


Præmien var øremærket den fortsatte udvikling af virksomheden, der har revolutioneret pasteuriseringen af væsker som mælk og juice. Lyras’ teknologi sparer op til 90 procent af energiforbruget og 60 procent af vandforbruget ved pasteurisering, samtidig med at fødevaresikkerheden hæves.


Siden kåringen er virksomheden vokset fra 7 til 17 medarbejdere, og snart runder den fire år gamle virksomhed 20 kolleger.
Mens kollegerne i Lyras arbejder på at samle anlæg, som skal sendes til henholdsvis Spanien og Australien, opfordrer stifter og direktør Rasmus Mortensen klimaiværksættere til at melde sig til KlimaBoost.

– Det giver en god eksponering af din virksomhed, og er du så heldig at vinde, så får du en præmie, som gør en reel forskel for din virksomhed, lyder det fra Rasmus Mortensen.


Ansøgningsskema til KlimaBoost 2021 kan findes på de regionale erhvervshuses hjemmesider.
Fakta – om Klima Boost
I samarbejde med Middelfart Sparekasse er de seks regionale erhvervshuse på jagt efter landets mest lovende bæredygtige iværksætter
Et bredt sammensat panel skal i et “Løvens Hule”-koncept finde den bedste af de bedste ved arrangementet KlimaBoost fredag 3. september. Arrangementet holdes i Middelfart Sparekasse og er en del af Klimafolkemødet
Vinderen modtager 250.000 kr. Pengene er øremærket den videre udvikling af virksomheden. Interesserede virksomheder kan søge via de regionale erhvervshuse

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer