Fredericia AVISEN taler med Jacob Juul – en 19 årig ung mand fra Vejle. Han bruger sin sommer på Østerstrand i Fredericia. Det er et alvorligt job, men der er også meget sjov og hygge på stranden i badeugerne.

Udefra set ligner det et fedt og hyggeligt job, men der er alvor bag at være livredder. TrygFonden har formået at amerikanisere de danske livreddere, så de fremstår moderne med farver og udstyr, der ikke kun er nemme at se, men også er blikfang.

Se film her

Den 19-årige vejlenser, Jacob Juul, fortæller om optagelsesprøver, samt hvilke situationer man kan komme ud for – også de livstruende. Jobbet er til gengæld for det meste afslappende med massevis af glade mennesker på stranden, specielt børnene vil gerne se deres udstyr og have et besøg i livreddertårnet.

Østerstrand er dog noget amputeret med en halvcirkelbro og en pop-up-bar, men strandgæsterne og livredderne holder humøret højt, da det er svært at konkurrere med kvaliteten af vores flotte bystrand.

Livet går videre på Østerstrand, og vi tager turen op til byen for at mærke pulsen og havets brise, der suser gennem de lige gader.

Tak til vores livreddere.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her