I marts 1944 stiftede en ambitiøs gruppe borgere med et visionært ønske om at formidle god kunst på et højt fagligt niveau Fredericia Kunstforening. Missionen lykkedes og nu markeres foreningens 75 års jubilæum med en gallaudstilling af den farverige kunstner Jacob Herskind.

Udstillingen, som har titlen ’KUN FOR BØRN! Ej vel’, forbinder fortiden, nutiden og fremtiden i Jacob Herskinds karakteristiske, boblende og underholdende verden.

Da Fredericia Kunstforening kontaktede Jacob Herskind med et ønske om, at han skulle markere foreningens forestående jubilæum, var det helt i tråd med foreningens grundlæggende formål – at tiltrække kunst og kunstnere, som normalt ikke er i byen.

Samtidig var det også et bevidst valg om at logre med halen for børnenes og de kommende generationer med en sjov og underholdende udstilling – helt i øjenhøjde med fremtidens medlemmer af Fredericia Kunstforening. Og det er ikke bare glade farver og motiver, der skal appellere til dem, der forhåbentlig skal markere et endnu større jubilæum om 25 år. I anledning af jubilæet fristes nemlig også med medlemskaber til bare 1,- pr/år (75kr).  

Ambitionen er ikke til at tage fejl af:  Nye generationer skal fristes til at komme tættere på kunstens uendelige verden lokalt i Fredericia.

Og selvom Jacob har sine rødder og fødder i Lillebælt, så repræsenterer han den boblende, internationale popkunst med nutidige, farverige lærreder, der viser figurer, som vækker minder om Walt Disneys, Pablo Picassos og Jean-Michel Basquiats verdener. Jacob er en del af sin tid og både motiverne og ophængningen er legende, børnevenlige og underholdende. På den måde inviterer han alle –på tværs af generationer – til at gå på oplevelse i et univers af kæmpe teddybjørne, pirater, indianere, Anders Ænder, flyvemaskiner, aber, hunde, fisk, ugler, fædre & mødre. Letgenkendeligt, letforståeligt og farverigt med stort smil på læben.

Med finurlighed og detaljer har Jacob Herskind på opfordring af Fredericia Kunstforening skabt et helt specielt Fredericia-billede, som forhåbentlig vækker nysgerrighed, genkendelse og smil. Billedet præsenteres i al sin forunderlighed på udstillingen – og ved ferniseringen vil Jacob selv være turguide på turen rundt i værket.

Fantasien får luft under vingerne – og trækker tråde tilbage til fortiden, når Jacob Herskind samtidig for første gang viser retrospektive værker helt tilbage fra forrige århundrede.

Det bliver ikke kedeligt, når borgmester Jacob Bjerregaard sammen med Fredericia Kunstforening og Jacob Herskind åbner udstillingen fredag d. 26. April kl. 17 og inviterer på kage og lystige glas i den gladeste 75 års børnefødselsdagsstemning.

Der er åbne døre og alle er velkommen til at deltage i festivitassen.

FAKTA

’KUN FOR BØRN! Ej vel?’ vises på Kulturcenter, Kongensgade 111, 7000 Fredericia i perioden fredag d. 26. april kl. 17.00 til og med søndag d. 12. Maj

Kulturcenters åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14.00-17.00, Lørdag kl. 11.00-17.00, Søndag kl. 14.00-17.00

ALLE ER VELKOMNE til ferniseringen fredag d. 26. April kl. 17.00.

https://trinity.dk/event/asparges-hvidvinsaften-2019/
Kom og nyd en skøn wine dinner i magiske rammer. Klik her.