Fredericia AVISEN kunne tidligere i dag fortælle, at Fredericia Kommune har slået en stilling op som kommunaldirektør. Det kommer meget naturligt fortæller Borgmester Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN.

‘Kommunaldirektør som kan udvikle fremtidens velfærd’ er titlen på jobopslaget til Fredericias kommende kommunaldirektør. Det ligger i tråd med den beslutning man traf tilbage i marts, hvor det blev besluttet at slanke topledelsen.

“Det ligger helt i tråd med vores tidligere beslutning, hvor vi gik fra tre direktører til to. Det at vi slår stillingen op bunder i regler, der kræver at vi gør det” forklarer Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN.

“Når der bliver ændret i jobbeskrivelsen for en kommunaldirektør, så skal den slås op. Der er reglerne meget klare” fortsætter han.

Slank organisation skal præge Fredericia

Lige nu har man i Fredericia ikke en reel kommunaldirektør, men blot en konstitueret. Derfor har Fredericia Byråd også vidst, at stillingen skulle slås op.

“Vi har vidst det hele tiden. Det kommer i forlængelse af omstruktureringen, hvor vi ønsker en kommunaldirektør med ansvar for velfærd og en vækstdirektør” pointerer Jacob Bjerregaard.

Man holder derfor med denne nye jobbeskrivelse fast i omstruktureringen, og også de besparede penge.

“Vi har sparet pengene, og vi har truffet beslutningen om at slanke ledelsen. Det bliver formaliseret ved den nye jobbeskrivelse” siger Jacob Bjerregaard.

“Vi sparer to millioner årligt ved at have den nye struktur med to direktører fremfor tre. Det svarer til otte millioner over de næste fire år. Det er penge der bliver brugt på velfærd” fortsætter han.

“Det er den sidste fase i vores store slankeprojekt. Over de seneste fire år er vi gået fra at have hele fem direktører, til de to vi har nu. En hård opgave, men en vigtig opgave” slutter Borgmester Jacob Bjerregaard.

Det er nu op til Fredericia Kommunes personaleafdeling, at finde den rigtige person til jobbet. Alle har muligheden for at søge stillingen som kommunaldirektør med ansvar for velfærd.