I 2020 vil Business Fredericias iværksætterkonsulent, Stephen Bihl, fortsætte med at have fokus på den yngre målgruppe. Han glæder sig over, at IBC har grebet bolden omkring innovation og håber at kunne udvide det til at omfatte folkeskolerne mere end det er tilfældet nu.

Om onsdagen sidder Stephen Bihl på Bülows Kaserne i iværksættermiljøet på den ene fløj. Vi aflagde Bihl et besøg i den mægtige bygning, hvor der ude foran er skiltning med iværksætteri og eSport.

Nede ad gangen til venstre holder Bihl til. Der sad et par stykker og arbejdede og vi fortrak derfor til lokalet ved siden af, hvor vi talte om hvad iværksætterkonsulenten har i pipeline for 2020.

”Jeg har en årsplan, hvor jeg skal holde en masse vejledningsmøder med iværksættere. Sådan har jeg gjort tidligere år, hvor vi holder 1-1 møde og taler om hvad idéen er, hvilken målgruppe det er, hvad jeg kan hjælpe med, om man har det rigtige netværk. Og så kan der være spørgsmål om man have hjælp til webdesign, hvor vi kan lave henvisninger, samt spørgsmål om jura og lignende, hvor vi har professionelle rådgivere,” indleder Stephen og tager en slurk af sin vand.

Flere af de ting, som Stephen har foretaget sig i de seneste par år, går igen. Det gælder blandt andet kurser om iværksætteri.

”Den 4. marts starter vi op med den første af seks aftener, og det gentager vi igen til efteråret, men der har vi ikke datoerne på plads endnu. Mange af deltagerne er nogle, som jeg har haft inde til en snak, hvor jeg har anbefalet dem at deltage. Fidussen er, at du møder 15-20 andre iværksættere, hvor man oplever, at man ikke er alene med samme problemstillinger og man ser vigtigheden i at netværke og på et tidligt stadie overvejer økonomi, målgruppe og lignende,” forklarer Stephen Bihl og kommer ind på et andet område for 2020:

”Jeg har en mentorgruppe, der består af erhvervsledere, som har meget rutine. Der har vi nedslag i løbet af året med forskellige temaer, og sidste år var det eksempelvis salg, og netop salg er et hovedformål for alle. Man er altid meget fokuseret på sit produkt, men man tænker ikke altid over det med kunderne. Man skal twiste lidt på idéen og se om, der er en niché, hvor man kan ramme noget ekstra.”

De unge iværksættere

Stephen Bihl brænder for at hjælpe iværksættere. Man ser ham ofte til arrangement, hvor unge er involveret – det gælder blandt andet til InnoCamp og Danish Entrepreneurship Award.

”Jeg har stor fokus på de yngre, hvor vi har et godt samarbejde med IBC og folkeskoler. Vi vil gerne støtte op om arrangementer for unge. De skal se det spændende i at arbejde og kreere og tænke i andre baner,” siger Bihl og fortsætter:

”Folkeskolelærerne har også set fidussen i det. Vi har projektuger på folkeskoler, hvor jeg har været ude, men der handler det om, at lærerne skal gribe bolden og det er de heldigvis begyndt på,” forklarer han.

Fællesskab er vigtigt

Når man er iværksætter og ikke har nogen ansatte kan man mangler det sociale aspekt i det. Det er miljøet på Bülows Kaserne med til at afhjælpe sammen med andre initiativer.

”Vi holder månedlige netværksmøder, hvor en gruppe mødes og diskuterer forskellige emner. I den gruppe holder vi også julefrokoster, sommerfester og lignende for at få det sociale med til dem, der er ”enmandshær”. Det er jo lidt kedeligt at sidde og holde julefrokost alene,” siger Stephen Bihl med et smil.

Én af de ting, der også forbliver ved det gamle er ”onsdagsåbent”, hvor Bihl vil sidde på sin pind på kasernen.

”Man kommer bare, hvis man lyster. Det er forskelligt, hvor mange der kommer, men man er altid velkommen forbi. Nogle gange er vi tre-fire stykker og andre gange er vi syv-otte stykker,” slutter Stephen Bihl.

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=156&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

Leave a Reply