I et fyldt lokale hos Business Fredericia, fortalte to internationale tilflyttere, der allerede har etableret sig som iværksættere, om udfordringer og fordele ved at starte egen virksomhed i Fredericia. Business Fredericia bakkede op med gode råd og vejledning til både opstart, mål og drift af en ny virksomhed i Danmark – og så var aftenen også med til at give et godt og nyt netværk til de fremmødte.

Aftenens første oplægsholder var Elena Isaeva, som her i 2016 har startet virksomheden ’Ordkunst’. Hun lagde i sit oplæg, om livet som iværksætter, vægt på, at man skal være stædig og bevidst om, at selv når man tror, man har styr på det hele, så er man sikkert kun nået et meget lille stykke på den lange vej mod sin virksomhedsdrøm. Derudover skal man sørge for at få sparring fra andre end familie og venner, så man får professionel og direkte feedback. Det er Elenas erfaring, at man som udlænding med virksomhed i Danmark, får mest succes ved at gøre sit produkt ”så dansk” som muligt.

Det andet oplæg kom fra Verena Obertopp Knudsen, der i 2014 startede sin turistvirksomhed ’Meet the Locals Lillebælt’. Verena har gjort sig den erfaring, at det kan være en ensom rejse at være iværksætter, at det tager lang tid og er hårdt arbejde – især hvis man samtidig har børn og fuldtidsarbejde ved siden af. Til gengæld var det positivt at opleve, at hendes iværksætterønske blev accepteret af hendes daværende arbejdsgiver. Verena mener ikke, at noget tilsvarende ville have kunnet lade sig gøre i Tyskland, hvor hun er født. Verena har også oplevet, at det at følge sin egen mavefornemmelse og gøre tingene på sin egen måde, er mindst lige så vigtigt som at gøre alt lige efter ”iværksætterbogen”.

Nyt Netværk er født – med politisk bevågenhed
Spørgelysten var stor fra de fremmødte, og arrangørerne, Business Fredericia og Fredericia Kommune, vil derfor tilbyde at arrangere et lignende arrangement i foråret 2017.

”Jeg er glad for den store opbakning til iværksætterarrangementet. Det glæder mig, at vores expats også er interesseret i at blive iværksættere. Det er vigtigt for mig at sikre, at de expats som arbejder i vores virksomheder får hjælp til at danne både sociale og faglige netværk. Det er vigtigt, hvis vi skal tiltrække og fastholde expats i byen”, siger Pernelle Jensen (V), formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia byråd, i Fredericia Kommunes pressemeddelelse.

(Kilde: PM )