Med Coronapandemien følger også en række udfordringer for næsten samtlige danske virksomheder. En af de mest udsatte grupper er iværksætterne og de små selvstændige, der har en lav likviditet. Business Fredericias erhvervskonsulent Stephen Bihl er klar til at hjælpe med vejledning og gode råd – og så fortæller han, at der er lys for enden af tunnelen.

Business Fredericia er også ramt af Corona-krisen. Vi har travlt med at hjælpe vores medlemmer gennem en svær tid, så heldigvis er der mange teknologiske muligheder for at ses uden at være fysisk til stede i samme rum. Vi klarer mange ting per telefon, mail og Teams. Alt i alt fungerer det meget godt online.

Når det kommer til iværksætteri og Business Fredericia er Stephen Bihl manden der til dagligt har fingrene nede i bolledejen og ved hvad der rører sig. Det vil han fortsat være under de givne omstændigheder.

“Butikken er åben. Jeg er aktiv og håndterer henvendelser per telefon. Jeg kan desværre ikke holde nogen fysiske møder, det giver sig selv. Så sådan er det, desværre. Det gør jeg efter bedste evne. Det er mange forskellige typer af henvendelser jeg får, så der er der ikke sket en store ændring. Jeg prøver at guide dem bedst muligt og være til stede. Jeg har selvfølgelig også nogle koncepter og ting jeg kan sende til dem”, fortæller Stephen.

“Det der er meget ærgerligt, som er noget af det jeg går meget op i, det er at sidde overfor personen og kan se den her ild i øjnene, det går ligesom fløjten. Men ellers så synes jeg egentlig, at vi løser det på rigtig god vis. Man har stadig mulighed for at tage fat i os. Der kommer henvendelser og vi får nogle rigtig gode snakke under de forhold vi nu kan præstere”, fortsætter han.

Mange løsninger afprøves

“Jeg kan også glæde mig, for jeg er også i kontakt med nogle af dem der er startet for et år, to eller sågar et halvt år siden – og de forsøger også hvad de kan, eksempelvis en psykolog der laver Skype behandlinger. Det er jo fint, at man forsøger sig i de baner, forsøger at udnytte de digitale muligheder. Der er også folk der pusler med at følge webinarer, fordi der ikke er så mange kunder i butikken, så forsøger man at optimere. Det kan være søgeoptimering, er der noget der skal ændres på min hjemmeside? Er der andre justeringer jeg har tid til nu? Man prøver ligesom at være kreativ. Det synes jeg faktisk er en god fornemmelse”, forklarer Bihl, inden han fortsætter:

“Faktisk er der er der en af dem der har fået endnu mere at lave end tidligere. Der er en motorcykelmekaniker, der har fået mere at se til. Hans største udfordring er at få stumper. Som han selv siger, så kan det jo lige så vel være det, at det nu er blevet godt vejr der giver ham medvind i sejlene. Man kan ikke sige entydigt, at det er det ene eller det andet. Men det er mere et udtryk for, at der sker altså noget selvom vi er i den her situation”.

“Så alt i alt, så synes jeg egentlig at det lader til, at folk er gode til at forsøge at navigere. Der er selvfølgelig dem der er udfordret, eksempelvis frisørerne der må lukke ned. Men man kan se nogle af de facebookgrupper der er kommet i Fredericia med Corona Take Away og lignende. Folk prøver lynhurtigt at se om der er andre muligheder for at komme ud til kunderne. Og det er vel det der et eller andet sted kendetegner iværksætterne og de selvstændige, at de har det der gen i sig der siger, at nu må vi finde ud af hvordan vi løser udfordringen og rammer kunderne. Det synes jeg jo er fedt, at folk udviser den her innovative tankegang og kreativitet. De vil det her. Det er derfor det er så fedt når man sidder overfor dem og taler med dem, at man kan se den passion og ild i øjnene der er. Det er super fedt, men det må man desværre undvære”, siger Stephen Bihl.


Der kan være usikkerhed at spore

“Der er måske en følelse i samfundet af, at man ikke rigtig ved hvad der sker – og man ved slet ikke hvor lang tid det skal stå på. Der er sådan nogle usikkerhedsmomenter. Det er super fint at regeringen har været ude med hjælpepakker for at hjælpe de selvstændige og virksomhederne på forskellige fronter. Det er blevet taget meget blandet imod. Det der med at ville have hjælp bliver modtaget fint, men det der lidt er udfordringen er, at det ikke er alle pakkerne der endnu er åbnet til ansøgning”, forklarer Stephen og fortsætter:

“Eksempelvis er der nogle af pakkerne hvor vi lige må afvente konkrete ting. Der forventer vi, at der sker noget i løbet af næste uge omkring nogle af pakkerne. Indtil videre er det kun pakken med lønkompensation der er åbnet, og ellers er der de tiltag med at udskyde moms. Men de pakker målrettet de selvstændige, de ordninger er ikke åbnet endnu”.

“Jeg sidder klar til at hjælpe. Jeg har også nogen skrevet op på mit regneark som jeg vil tage fat i, så de kan blive klædt bedst muligt på til det der sker. Nogle ting kan de nok klare selv, og ellers må vi prøve at hjælpe hinanden over telefonen for at de får de rigtige ting puttet ind de rigtige steder. Men vi må vente og se hvordan ansøgningsskemaerne ser ud, for det kan også være, at de er nemme at gå til. Men vi er selvfølgelig klar til at hjælpe. Man kan altid ringe til mig”, slår han fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer