Bankdata udviklede IT for godt 1,7 milliarder kroner i 2020, hvoraf 350 millioner gik til helt nye it-løsninger og produktforbedringer. Derudover barberede Bankdata 28 millioner kroner af driftsomkostningerne samtidigt med, at virksomheden rundede medarbejder nummer 800 tæt på årets udgang.

-I et meget usædvanligt år har vores medarbejdere udvist en enestående professionalisme og omstillingsparathed. På trods af corona, fjernarbejdspladser, digitale møder og et stort pres på pengeinstitutternes digitale værktøjer, har vi landet alle væsentlige leverancer, siger CEO Esben Kolind Laustrup.

-Vi jagter intelligente besparelser i hele organisationen. Det handler om at flytte penge fra drift til udvikling. Vi har konsolideret vores it-platforme og reduceret omkostninger til licenser, servere, storage osv. Derudover har vi vekslet dyre eksterne konsulenter til faste medarbejdere, der kan opbygge og fastholde viden og ekspertise i Bankdata, siger Esben Kolind Laustrup.

På bundlinjen står et mindre planlagt underskud på 11 millioner kroner. Tallet har dog mindre betydning, da Bankdata er en forening og ikke skal levere overskud, men overholde det planlagte budget.

Første fulde år for ny CEO
Foruden regnskabet kan Esben Kolind Laustrup også glæde sig over at afslutte sit første fulde år hos Bankdata med en ny strategi, som netop er vedtaget af bestyrelsen. Den sætter blandt andet fokus på, at softwarehuset skal flytte flere værktøjer og løsninger i cloud, og at endnu flere it-løsninger skal bygges til bankkunden, så hun kan betjene sig selv samtidig med, at de mere simple opgaver forsvinder fra rådgiverens bord.

-Det har været et specielt år for alle, og selvom jeg har været overrasket over den høje effektivitet, vi har leveret fra hjemmearbejdspladsen, tror jeg, alle glæder sig til at mødes fysisk ansigt til ansigt med kolleger og kunder, slutter direktøren.

Bankdata udvikler og driver it-infrastruktur, løsninger og applikationer til otte danske banker, som tilsammen servicerer over 1,5 mio. kunder. Bankdata blev stiftet i Fredericia i 1966 og har i dag kontorer i Fredericia, Silkeborg, Aarhus og Gurugram i Indien.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer