Den forgangne uge har budt på flere større politiske emner, der har fået en del medietid og sager der har skabt megen debat. Statsminister Mette Frederiksen har i den seneste uge mødtes med partilederne en efter en, for at tale om planen for den næste fase af genåbningen. Der har været et politisk ønske om at samle Folketinget mere i den næste fase af genåbningen, så det ikke ender med ligeså meget splittelse og deraf afledt tvivl i befolkningen. Der har været positive toner at spore fra de forskellige partiledere, der på sociale medier roser Statsministeren for at lytte og være åben, men samtidig påpeges en række forskelle i opfattelsen af hvad der er vigtigst at åbne først. Det bliver spændende at se hvorvidt Statsministeren kan samle Folketingets partier om en aftale der nærmere definerer de næste skridt i genåbningen.

For at blive i genåbningssporet har det også været ugen hvor Danmark igen åbnede op – på en række områder, i hvert fald. Detailhandlen har fået lov til at åbne, hvilket i de forretninger jeg er gået forbi har givet travlhed. Kunder iført mundbind, med god afstand og rigeligt håndsprit har givet omsætning i kassen hos detailhandlerne, der ellers har måttet se langt efter omsætning og kunder i butikken.

En af måderne Danmark kan åbne hurtigere er hvis der kommer flere vacciner til landet. I et forsøg på at sikre en bedre forsyning til Danmark tog Statsminister Mette Frederiksen torsdag til Israel, hvor hun sammen med den østrigske premierminister, Sebastian Kurz, skulle afsøge muligheden for et partnerskab med Israel på en fælles vaccineproduktion. Inden Frederiksen tog afsted var det med en retorik om man nærmest skulle have overskydende vacciner med hjem i flyet – men i stedet kom hun hjem med en noget mere tvivlsom aftale, der ikke rigtigt siger noget.

Ugen blev også Inger Støjberg-uge igen, fordi hun ytrede et ønske om at den forstående rigsretssag skulle livestreames, så hele befolkningen kunne følge med. ”Amerikanske tilstande” er der blevet sagt til forslaget fra politiske kollegaer, men at tolke ud fra stemningen på sociale medier er mange borgere positivt stemte overfor idéen. Om det bliver til virkelighed, det er tvivlsomt.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer