Hvis du er en af de mennesker, der synes vinteren har været uamindelig kedelig og mørk, så bekræfter DMI at du har ret. I december var der samlet kun en times solskin, og den tendens er fortsat ind i januar. Dagens frostgrader og klare vejr har været undtagelsen.

Vinteren indtil videre har været usædvanlig mild. Der har ikke været brug for kælke, men derimod gummistøvler og paraply. For gråt har afløst gråt i de korte dage, der dog nu er på vej den modsatte vej mod lysere tider.

– Selvom første halvdel af vinteren er næsten en grad varmere end den tilsvarende halve vinter for perioden 1991-2020, er det på ingen måde usædvanligt. Derimod er det bemærkelsesværdigt, at ud af de sidste ti vintre, så har otte af dem været lige så varme eller varmere, siger Mikael Scharling fra DMI.

Sollyset har ikke ligefrem præget dagene, hvor der ovenikøbet har været nedlukning på grund af den langvarige coronapandemi. Hertil morgen fik flere dog øje på det klare vejr og sol, hvilket kunne ses i gadebilledet. Men der var også en bundrekord at stå op imod, for det mørke og overskyede vejr har været normen:

– Fraværet af solskin i december er mere eller mindre fortsat ind i første halvdel af januar, og med blot 27,1 timers sol i alt ligger vi langt under halvdelen af, hvad der er normalt. Hvis DMI udarbejdede rekorder på halve sæsoner, ville denne halve vinter så at sige slå bunden ud af bundrekorden, fortæller Mikael Scharling.

Hvis man i dag har været glad for den forandring der kom med frosten, så må man desværre forberede sig på endnu mere vand istedet for. Et højtryk over Skandinavien bevæger sig mod sydøst. Sent søndag bevæger en svag front sig ind over landet vestfra og den afløses i næste uge af mildere luft og flere fronter fra sydvest.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer