Fra onsdag formiddag er det ikke længere tilladt at færdes på isen på den lille vandområde ved Bønstrup Sø ved Vamdrup. Til gengæld er det stadig tilladt at gå ud på isen på en del af selve Bønstrup Sø – se kort – og på søen i Legeparken i Kolding.

Siden i mandags har det været tilladt at stå på skøjter, lege og færdes på isen på en del af Bønstrup Sø samt på søen i Legeparken i Kolding, hvor isen har haft den krævede tykkelse på mindst 13 cm.

Kolding Kommune måler dagligt tykkelsen på isen på de to søer. På selve Bønstrup Sø var tykkelsen på isen her til formiddag 16-17 cm tyk, hvorimod isen i det lille vandområde ved søen var nede på 10 cm. Det er derfor ikke længere tilladt at færdes på isen på den lille vandområde, mens det stadig er tilladt at gå ud på det frigivne område på Bønstrup Sø – se kort.

I Legeparken var isen på søen 13,5 cm tyk. Det er derfor stadig tilladt at færdes på isen på de afmærkede områder af søen.

Vand og sjap på isen

På begge søer ligger der imidlertid vand og sjap oven på isen efter de seneste dages temperaturstigning. Der er derfor ikke særligt attraktivt at færdes på søerne.

Kolding Kommune måler dagligt på istykkelsen på de to søer. Da temperaturerne både nat og dag ser ud til at stige de kommende dage, kan søerne hurtigt blive lukket. Hold øje med skilte ved søerne og info på kolding.dk og kommunens facebookside.

Her måler Kolding Kommune tykkelsen på isen

I perioder med frost og tykkere isdække måler Kolding Kommune tykkelsen af isen på seks udvalgt søer spredt ud over hele kommunen for at kunne vurdere, om det er sikkert at færdes på isen. De seks søer er Bønstrup Sø, Dollerup Engsø, Legeparken, Marielundsøen, Slotssøen og Ødis Sø. Kun på Bønstrup Sø og i Legeparken har isen nået den fornødne tykkelse på mindst 13 cm i denne omgang.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer