Et af de helt store emner i de danske medier i disse dage handler om færdsel på isen rundt om på landets søer. I København har politiet tidligere på ugen været ude med bødeblokken, for det kan have fatale konsekvenser hvis ikke isen er holdbar. En dugfrisk måling fra voldgraven i Fredericia viser, at isen heller ikke her er tyk nok.

De målte flere steder på isen, og kunne ingen steder komme over de ønskede 13-18 cm.

Det dybeste sted var knap 10 cm.

I Madsby Parken var der blankt vand omkring midten af søen, som billedet viser og ved begge søer op mod Idrætscentret er der ligeledes blankt vand mange steder.

Driftleder Bo Christiansen, som var med ude og besigtige fortæller, at han godt kan forstå at folk gerne vil ud og skøjte:

– Vi må nok erkende, at selvom vi kan se billeder i nyhederne af skøjtende mennesker på søer andre steder i landet, så har vi ikke haft de frostgrader i Fredericia, der skal til at sikre en tilstrækkelig tyk is, selvom vi gerne ville have glædet de mange skøjteglade Fredericianere i vinterferien.

Målingerne blev foretaget på voldgraven modsat side af Brandstationen, der historisk er kendt som et godt skøjtested.

– For os er det vigtigste, at det er sikkert. Kan vi ikke stå inde for det, så åbner vi ikke. Det glædelige er, at der er mange andre gode aktiviteter. Eksempelvis er jeg lige nu ude med mine børn og kælke. Der er nok andre ting at give sig til ude i naturen, fortæller Borgmester Steen Wrist til AVISEN.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

hans thomassen
hans thomassen
22:23 - 14. februar 2021 22:23

Mange andre naturoplevelser i byen???
Kælkning hvad mer??
Så kunne man måske fortælle de mange nye indbyggere, hvor man kan kælke??

Hvorfor er Gasværksgrunden ikke gjort klar det er måske ikke koldt nok.
Gælsende regler skal naturligvis overholdes.