I disse dage spilles der landskampe i fodbold, og i de forgangne måneder har der været internationale kampe, og indtil der er styr på Covid-19 bør man lægge den slags på hylden.

Folk smittes på kryds og tværs. Smittetallene stiger time for time verden over, og ud af ingenting bliver man smittet. Det sker især, når man rejser rundt via lufthavne, hvor man uanset hvor opmærksom man er, kommer til at mænge sig med personer, der kan være potentiale smittekilder.

Den seneste farce med fodboldskampene, hvor Danmark har utallige afbud, bør få de forskellige organisationer til at sige stop. Det er ikke holdbart, at man skal undvære spillere, der spiller i England pga. de engelske regler om selvisolation efter udrejse, eller at spillere melder afbud pga. de er testet positiv for corona.

Der har været lignende eksempler i fodboldens Champions League, hvor blandt andet ukrainske Dynamo Kiev nærmest måtte undvære et helt hold, og op til opgøret mellem FC Midtjylland og Ajax var der kaos. Ajax var ramt af positive tilfælde, men endte alligevel med at få spillere med, selvom de havde positive tilfælde.

Det giver ingen mening under en verdensomspændende pandemi at gennemføre internatioanle aktiviteter, da man ved at aflyse det, undgår at skabe mere potentiel smittespredning end højest nødvendig. Fra klubberne og organisationernes side vil modargumentet være penge, og det er også helt rigtigt, at det koster penge at aflyse, men folkesundheden bør til hver en tid komme over penge, og når man ser kraftige sportslige forringelser, så er det heller ikke et produkt, der er pengene værd at se.

Det er slemt nok, at når man ser FC Midtjylland løbe på banen mod Ajax, at der langt fra er fulde huse til midtjydernes første optræden i Champions Leauge-gruppespillet. Som tv-seer er det, med mindre man er meget inkarneret, svært at hidse sig op til at se, da produktet ganske enkelt er markant forringet uden tilskuere og når man sportsligt ser et halvt hold være ude pga. Covid-19, så flyder bægeret over.

Indtil man har bedre styr på Covid-19 situationen bør man uden at blinke med øjet droppe de store klubturneringer og landskampene. Der er ingen grund til at gennemføre det, når produktet er forringet med ingen tilskuere, og når der er fare for, at holdene stiller meget decimeret op.

Kigger man på dansk fodbold har det været begrænset med tilfælde, der har svækket klubberne, og der kommer pointen. Så længe man bliver indenfor landets grænser, og minimere smitterisikoen på den måde, så kan man godt gennemføre en fodboldkamp, men ikke under de vilkår der er med internationale kampe.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer