Idrætsbørnehuset Olympiaden, der ligger på Egumvej, fejrede fredag den 1. oktober 25 års fødselsdag, og det blev markeret med en olympiade.

Olympiaden, der tidligere har heddet Kastanjegården, holdt i dagene op til jubilæet Olympiske Lege, og det hele kulminerede fredag, hvor der fra klokken 14:00 og frem til klokken 16:00 var inviteret til fejring af institutionens 25 års fødselsdag.

Institutionen er en kommunal flexinstitution, der er normeret til 96 pladser, hvor børn under tre år tæller to pladser. I alt har Olympiaden omkring 70 børn, og de er fordelt på fire stuer, to flexgrupper med børn i alderen fra seks måneder til fire år, og to børnehavegrupper med børn fra cirka tre år til seks år.

Mange forældre var mødt frem (Foto: AVISEN)

De var alle samlet på legepladsen fredag eftermiddag, hvor det hele startede med, at børnene gik en indmarch, som det hører sig til, når der er olympiade. Efterfølgende holdt Fredericias borgmester, Steen Wrist (A), en tale, hvor han blandt andet benyttede lejligheden til at rose personalet.

– Det arbejde, som I udfører hver dag, og har gjort her i børnehavehuset i de sidste 25 år, er utrolig vigtigt. Jeres arbejde har vi prioriteret i budgetforliget i sidste weekend. Vi har allerede nogle af Danmarks bedste nomeringer i Fredericia, og vi er gået foran for at skabe en balance i hverdagen for kommunens børn og de voksne omkring dem i vores dagtilbud. Forskningen viser tydeligt, at voksne spiller en særlig rolle i forhold til stimuleringen af sprog og omsorg. Derfor vil vi øge normeringerne yderligere i daginstitutionerne i Fredericia, da kvalificerede voksne sammen med vores børn er afgørende for vores allermindstes trivsel og læring, sagde Wrist og fortsatte:

– I startede i 1996 som Kastanjegården – navnet henviser til jeres store, flotte kastanjetræ på legepladsen. Men i dag hedder I Idrætsbørnehuset Olympiaden. I 2006 blev i certificeret som idrætsbørnehus. Det betyder, at I voksne, kort fortalt, tænker over, hvorfor I laver en aktivitet og hvad den er god inden I går i gang. Grundstenen er altid bevægelse, og udgangspunktet er, at alle kan være med. Vuggestue, børnehave, store og små, tykke og tynde. I er sammen om at være forskellige, men i sport, motion og bevægelsesglæde er alle lige, sagde Steen Wrist.

Henrik Pedersen delte medaljer ud til børnene. (Foto: AVISEN)

Pædagogisk leder, Henrik Pedersen, havde sammen med børnene og personalet set frem til fejringen.

– Vi har været spændte, og børnene har ligesom personalet glædet sig til forældrene skulle komme. Vi har øvet det nogle gange, og hver dag har vi sunget olympiadesangen. Børnene er kommet ind på mit kontor og har sunget den, og så har vi haft 14 dage med De Olympiske Lege, og det har været dejligt at se børnene har bevæget sig uanset vejret. Det at aktivere hele institutionen med samme emne har været en fed oplevelse, siger Henrik og slutter:

– Vi har valgt fremadrettet, når vi har fødselsdag, at vi har en olympiade. Når vi kigger længere frem kan det være, at vi holder et Vinter OL , hvor man måske kan lave noget med ski indenfor. Det skal vi arbejde på hvad det kan være. Som Steen Wrist sagde, så handler det om kost og bevægelsesglæde på kryds af med nationaliteter og så mødes vi i bevægelse, som er en god måde at være ens på.