Ny aktør i sundhedshuset vil hjælpe voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen

Selvom der er stille på sundhedshuset i øjeblikket på grund af coronavirus, så er der aktivitet i huset. Også hos den nye aktør – Institut for seksuelle overgreb, der er flyttet ind på sundhedshuset. 

”Vi har stiftet instituttet for at nedbryde skammen, så senfølgeramte kan få terapi, der har fokus på opbyggelse af identitet, det relationelle og seksuelle, da det er vores erfaring, at det er hovedområderne, senfølgeramte er udfordret i. Da vi er erfaringseksperter, der på egen krop har mærket senfølgerne, vedvi, at der er en vej til et bedre liv – fordi vi selv har gået vejen. Det vil vi gerne give videre til andre, og vi glæder os til at flytte ind på sundhedshuset og blive en del af det tværfaglige miljø, som er ideelt for os”, siger Camilla og Charlotte Darre, stiftere af Institut for seksuelle overgreb.  

Instituttet for seksuelle overgreb er stiftet af tre kvinder – to terapeuter og en administrator, og de har et klart mål om at gøre en forskel for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. 

”Vi har efterhånden fået samlet rigtig mange forskellige ekspertiser i sundhedshuset, og med Institut for seksuelle overgreb har vi fået endnu et stærkt tilbud. Jeg tror, at de vil komme til atpasse rigtig godt sammen med tilbud som f.eks. UngMod, lægerne, TUBA og vores andre aktører i huset. Desuden vil psykiatrien også blive en samarbejdspartner, når de flytter ind på sundhedshuset. Institut for seksuelle overgreb dækker hele landet,og vi er heldige, at vi har trukket dem her til Fredericia Sundhedshus. Derved har vi endnu et professionelt sundhedstilbud tæt på fredericianerne, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Institut for seksuelle overgreb består af Camilla Darre, der er sexolog med speciale i senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, men hun har også en baggrund som jordemoder. Stine Holmen har over 10 års erfaring som terapeut i psykiatrien med målgruppen af senfølgeramte. Hendes primære fokus er på dialektisk adfærdsterapi, og hun har en baggrund som ergoterapeut. Charlotte Darre er tovholder i instituttet, og hun har stor erfaring med komplekse udviklingsprojekter. Instituttet tilbyder terapi en til en, gruppeterapi, underviser fagpersoner og holder foredrag.

På grund af coronavirussen bliver der holdt en online reception og foredrag på fredag via deres facebook-side. Men de lover, at når der er tilladelse til at forsamle sig igen, vil de holde en rigtig reception, hvor der også vil være mulighed for at se deres lokalerpå sundhedshuset.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer