Institut for Seksuelle Overgreb åbnede under Corona i al stilhed. På fredag inviterer Charlotte Darre og Camilla Darre, der er søstre og stiftere af instituttet til officiel åbningsreception i Fredericia Sundhedshus kl. 13-17. Her kan du møde såvel Charlotte og Camilla såvel som andre tilknyttede fagpersoner. Eftermiddagen vil byde på oplæg om senfølger, processen fra ikke at rumme følelser og minder til at integrere det og et oplæg ved en senfølgeramt, der fortæller hendes egen historie.


Vi har valgt at stifte Instituttet for at hjælpe senfølgeramte efter seksuelle overgreb i barndommen.
Det er et langt større samfundsmæssigt problem, end de fleste er klar over. Og typisk med 1-2 års ventetid for at få hjælp, når man tager sig mod til at bede om hjælp.


Skam og frygt holder mange tilbage – der er mange sager, der ikke kommer frem i dagens lys – hverken i det offentlige system eller i pressen. Vi ser på instituttet primært dem fra middelklassen, der er sindssygt gode til at opretholde en facade.
Det er et større problem end de fleste er klar over, og der mangler hjælp til de her mennesker. Samtidig er det så skamfuldt, at det kan være svært at bede om hjælp – og svært for målgruppen i det hele taget at opbygge tillid, og finde modet til at dele noget så sårbart.


Hvad hvis man ikke bliver troet på?
Måske er det bare noget pjat?
Hvad hvis det er noget jeg selv er skyld i?
Jeg vil ikke være til besvær…med videre.


Del af vores formål er, at nedbryde skammen, og hjælpe målgruppen til bedre livskvalitet, både ved at tilbyde terapi men i særdeleshed at informere og undervise fagpersoner og alment interesserede via offentlige foredrag.
Vi har på Instituttet fokus på Identitet, seksualitet og relationer – da det er vigtige grundsten i livet for at kunne trivedes.
Vi arbejder med at integrere de kropsligt lagrede sansninger, følelser og intellektet, og har derfor et tværfagligt team.

FAKTA
Videncenter for Psykotraumatologi ved SDU vurderer, at der er mindst 60-80.000 danskere, der har behandlingskrævende senfølger – og at der hvert år tilkommer yderligere 1.300 danskere.
Ifølge socialstyrelsen udvikler 60-80% af dem, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, behandlingskrævende senfølger.


Antallet af seksuelle overgreb på børn og unge i Danmark er svært at give et præcist tal på, og det må antages at der er store mørketal (jf. socialstyrelsen). Forskellige undersøgelser peger på at 10-12% i Danmark – plus mørketal – har været udsat for en seksuel krænkelse inden det fyldte 18.år.

Vi er begge veluddannede, men en profileret karriere bag os … hvor facaden udadtil har været ’pæn og dygtig’ men dybe traumespor bag. En del af vores drivkraft er, at vi begge har en egenhistorie med overgreb i barndommen, der gør at vi har erfaring med hvor smertefuldt det er, snublestene og udfordringer, men også at der er en vej igennem. Vi er med andre ord del af ’de få, der er mange af’


Vi tror på at ’Kun ved at stå sammen… kan vi bryde skammen, om seksuelle overgreb i barndommen’… Vi er ikke trænede i pressemeddelelser og lign, men stiller gerne op til interview.


Det har været aktuelt for os i mange år, men ser ud til at være mere aktuelt i samfundsdebatten nu end tidligere. Vi står gerne til rådighed for fagligt og personligt interview, med videre.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer