Eleverne i folkeskolerne i Fredericia arbejder generelt mere med innovation og iværksætteri end andre elever i landet. En analyse fra Fonden for Entreprenørskab viser, at Trekantområdet er det område i landet, hvor der satses mest på undervisning i innovation i folkeskolen. Den årlige InnoCamp, hvor næsten 600 elever bruger tre dage på at arbejde med ideudvikling, er en unik mulighed for at omsætte teori til praksis. Desuden giver campen de unge en større selvsikkerhed, når de kommer tilbage i skolen, fortæller folkeskolelærer Majbritt Larsen, der i år skal hjælpe eleverne med deres idéudvikling på campen.

Mange 8. klasses elever og unge på ungdomsuddannelserne i Fredericia glæder sig til i dag, hvor den femte udgave af innovationscampen, InnoCamp, bliver sat i gang. Omkring 600 unge skal i tre dage have den kreative tænkehat på, når seks lokale virksomheder stille dem en udfordring. Det er Fredericia Idrætscenter der er rammen for InnoCamp 2014 fra den 7. til 9. oktober, der er arrangeret af Fredericia Kommune og ungdomsuddannelserne i Fredericia.

Men det er ikke kun de unge, der tæller ned til innovationscampen, det gør en stor gruppe lærere også. De skal nemlig også deltage og hjælpe eleverne under deres arbejde. En af dem, der glæder sig til InnoCamp 2014 er Majbritt Larsen, der er overbygningslærer på Erritsø Fælleskole. For tre år siden var hun med på campen for første gang, og i det daglige skolearbejde kan hun se, at eleverne ”vokser” af være med.

Elever er mere projektorienteret

– Vi kan se, at de elever, som har været af sted på InnoCamp, er bedre til at samarbejde, er mere projektorienteret, har større selvdisciplin og bliver ikke nervøse, når de skal stille sig op foran andre og fortælle om ideer og projekter. De har uden tvivl fået en større selvsikkerhed efter tre dages InnoCamp, fortæller Majbritt Larsen.

Maibritt Larsen skal i år deltage på campen sammen med de 26 elever, som hun til daglig har på Erritsø Fællesskole. Det er en innovationsklasse, som hun underviser i matematik, fysik, kemi og innovation.

– Jeg er meget spændt på at se dem arbejde på campen. De er startet med undervisning i innovation allerede i 7. klasse, så de er allerede godt sporet ind på, hvordan man arbejder med idéudvikling og projektarbejde. Og de glæder sig helt vildt, fortæller Majbritt Larsen, og tilføjer:

– Den 9. klasse, som jeg også underviser i, var med på campen sidste år, og de er noget misundelige på mig – de ville rigtig gerne være med igen, for det var en stor oplevelse for dem, lyder det fra Majbritt Larsen.

(Foto: KVIST KOMMUNIKATION )