Fredericia Kommune havde i går inviteret indenfor til et dialogmøde om Jobcenter Fredericia – det fik mange til at møde op, så mange, at man måtte flytte arrangementet til større lokaler i Tøjhuset. Fredericia AVISEN fangede Inger Nielsen dagen derpå.

“Jeg var overrasket over hvor meget af Jobcenter Fredericias personale der var mødt op, og at deltog aktivt i gruppearbejdet. Jeg har fået at vide efterfølgende, at der i nogle grupper var overvægt af personale. Det finder jeg lidt interessant”, fortæller Inger Nielsen.

Læs også: Fredericia Kommune invitererede alle interesserede til fællesmøde om kommunens indsats for at hjælpe flere i arbejde

“Jeg var selv placeret i en gruppe der handlede om at få jobparate på arbejdsmarkedet. Der var et par enkelte inputs, der virkelig har sat sig fast. Hurtigere opkvalificering og Aarhus-modellen”, lyder det videre fra Inger.

Vi skal hjælpe folk med deres drømme

“Vi skal hjælpe folk med deres drømme, i Aarhus Kommune har de kørt et projekt med, at ledige har fået stillet 50.000 til rådighed til at indfri deres drømme. Det har givet gode resultater, så det tænker jeg også kan ske i Fredericia. Hvad er det du skal opkvalificeres i? Hvad skal du have hjælp til? Det skal vi sætte fokus på. Opkvalificering er meget vigtigt”, fortæller Inger Nielsen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

“Jobparate er jo i virkeligheden borgere der kan klare sig selv, og de formodes at være ressourcestærke. Det er typisk ikke borgere der går ledige i længere tid”, siger Inger og fortsætter:

“Nøglen frem er uddannelse og tæt kontakt med arbejdsgiverne og de faglige organisationer. Individuelle handleplaner og et beløb til den enkelte, ikke at de kan købe fastelavnsboller for alle pengene, men en plan for hvad de vil. Om det er hjælp til uddannelse eller springet som selvstændig”.

Læs også: Reaktioner fra mødet om fremtidens jobcenter

“Jeg tænker vi skal være med lydhøre. Vi skal turde tage chancer på de lediges vegne. Eksempelvis skal man stå med et ansættelsesbevis for at få støtte til kørekort, kran eller sådan. Der skal vi måske investere i det inden, fordi det kan være indgangen til jobbet”, lyder det fra Inger Nielsen.

“Måske skal vi turde tage chancer på de lediges vegne. Der kunne jobcenteret måske være mere fleksible. Vi er et transportområde, så stort kørekort og kran-certifikat kan få en langt. Hvis det er den lediges drøm, så skal vi tro på det. Der synes jeg vi kan lære meget”, slutter Inger Nielsen.

www.eventc.dk